Flinke toename tanktoerisme Duitsland verwacht

Over ruim een week dalen de brandstofprijzen in Duitsland flink. De verwachting is dat dit zal leiden tot een enorme toename in het tanktoerisme vanuit Nederland naar Duitsland. Nu liggen de gemiddelde prijzen voor benzine in Duitsland al zo’n 22 cent per liter onder de Nederlandse adviesprijzen. Vanaf 1 juni, als de accijns met zo’n 30 cent verlaagd zal worden, loopt het verschil op naar ruim 50 cent. Op een tank benzine van 40 liter scheelt dat al snel twintig euro. Heb je een auto met een grote tank, dan kan het voordeel oplopen tot ruim boven de 30 euro. Dat maakt het voor mensen die vlak bij de grens met Duitsland wonen zeer interessant om even Duitsland in te piepen om daar de tank vol te gooien. Voor dieselrijders is omrijden naar Duitsland minder interessant. Het prijsverschil voor een liter diesel zal dan ongeveer 14 cent bedragen. Op plekken waar men in Nederland flinke kortingen geeft op de adviesprijs, zal het prijsverschil nihil zijn.

Grote drukte wordt vooral verwacht in dorpen en steden die net over de grens liggen. Plaatsen zoals Kleef, Emmerik, Bocholt, Gronau en Bad Bentheim verwachten vanaf volgende maand extra veel Nederlanders. Die kunnen een bezoek aan bijvoorbeeld Kleef direct combineren met een dagje winkelen of de verschillende bezienswaardigheden van Kleef bezoeken.

Meer stedentrips naar Duitse steden

Waarschijnlijk zullen ook Duitse steden zoals Münster, Keulen, Düsseldorf en Aken profiteren van de lage brandstofprijzen in Duitsland. Als je lekker een dagje of meerdere dagen weg wilt, dan kan het voordeel dat je kunt halen op het tanken net de doorslag geven om voor een stedentrip naar Duitsland te kiezen. Een dagje Münster zal populairder zijn dan ooit. Wie een dagje wil gaan winkelen, die zal nu al snel getriggerd zijn om voor een bezoek aan CentrO in Oberhausen te kiezen.

Plaats een reactie