5 dingen die je moet weten over Centro Oberhausen (2024)

Ieder weekend rijden duizenden Nederlanders naar Centro in Oberhausen, wij weten ondertussen waarom. Wat moet je weten als je de shoppingmall in Oberhausen bezoekt? Wij hebben 5 dingen die je over Centro Oberhausen moet weten op een rijtje gezet.

[1] Parkeren is gratis

Wie wordt er niet gek van de alsmaar oplopende parkeerkosten als je een dagje gaat winkelen? Bij Centro Oberhausen heb je daar geen last van. Hier is het parkeren gratis. In totaal telt de grootste shoppingmall van Europa maar liefst 14.000 gratis parkeerplaatsen. Via een handig parkeerbegeleidingssysteem word je naar beschikbare parkeerplaatsen geleid. Er zijn trouwens ook parkeerplaatsen met een laadpaal waar je tijdens het winkelen je e-auto kunt opladen. Hou er wel rekening mee dat je de laadpaal niet de hele dag bezet houdt, er zijn meer mensen die willen opladen en je betaalt nadat de accu vol is een bedrag voor het bezet houden van de laadpaal.

[2] Milieusticker is niet (altijd) nodig

Oberhausen was een van de eerste Duitse steden die een Umweltzone instelde. Om zo’n milieuzone binnen te rijden heb je een Duitse milieusticker nodig. Die zijn kentekengebonden en moeten vooraf gekocht worden. Hoewel Centro in de milieuzone van Oberhausen ligt, kun je zonder milieusticker naar het winkelcentrum rijden.

Je moet dan via snelwegen A3 en A42 rijden, die zijn uitgezonderd van de milieuvignetplicht. Bij afslag 11 (Oberhausen-Neue Mitte) verlaat je dan de A42 om via de Osterfelderstrasse direct naar Centro te rijden. Rijd niet over de ten westen van Centro gelegen B223. Daar heb je wél een milieusticker nodig.

HANDIG: 5 dingen die je moet weten over de Duitse Milieusticker

Duitse milieusticker nodig?

[3] Centro is op zondagen gesloten

Centro Oberhausen is 6 dagen per week van 10:00 tot 20:00 geopend. Op zondag is het winkelcentrum gesloten. Er wordt slechts bij uitzondering een koopzondag gehouden in Centro. Meestal wordt er een koopzondag georganiseerd tijdens de kerstmarkt bij Centro. Op koopzondagduitsland.nl kun je exact zien wanneer het koopzondag is bij Centro.

[4] De grootste foodcourt van Europa

Met 1100 zitplekken is de foodcourt van Centro de grootste van het vasteland van Europa (alleen de foodcourt in een Winkelcentrum in Manchester is met 1600 plekken groter). Het foodcourt in Centro is een culinair paradijs dat de honger van elke bezoeker kan stillen Gelegen in een ruime en lichte omgeving, biedt dit foodcourt een indrukwekkende variëteit aan gerechten, van internationale favorieten tot lokale specialiteiten.

De foodcourt wordt ook wel de Coca-Cola oase genoemd. Het menu in de Coca-Cola Oase is even gevarieerd als het foodcourt zelf. Van sappige hamburgers tot smakelijke pizza’s, van verfrissende salades tot exotische keukens, er is voor elk wat wils. Naast de verscheidenheid aan eetgelegenheden biedt de Coca-Cola Oase ook een breed scala aan Coca-Cola-producten en andere verfrissende drankjes om de dorst te lessen en de smaakpapillen te verwennen.

[5] Overnachten bij Centro

Waarom van een tripje naar Oberhausen niet meteen een tweedaags uitstapje maken? Direct bij het winkelcentrum liggen vier hotels waar je betaalbaar en comfortabel kunt overnachten.
Onze favoriet is het Holiday Inn Express Oberhausen, dat van de vier hotels het beste slaapcomfort biedt. Een goed betaalbaar alternatief is B&B Hotel Oberhausen am Centro. Hier hebben ze ook familiekamers waar je met 3 of 4 personen in één kamer kunt slapen.

EXTRA: Legoland® Discovery en Sea Life Oberhausen

Je kunt een bezoek aan Westfield CENTRO combineren met een bezoek aan Legoland® Discovery of Sea Life Oberhausen. Het op de beroemde LEGO-steentjes gebaseerde ontdekkingscentrum is vooral geliefd onder kinderen, maar zeker ook de moeite waard voor volwassenen die gefascineerd zijn door het bouwen met LEGO. Sea Life Oberhausen is een themapark dat je kennis laat maken met de wondere onderwaterwereld. In verschillende aquaria kun je verschillende dieren en andere waterdieren bekijken. Dit soort attracties gaat nooit vervelen.

2 gedachten over “5 dingen die je moet weten over Centro Oberhausen (2024)”

 1. Hallo,

  zijn honden (Border Collie) toegelaten in het winkelcentrum Centro in Oberhausen ?
  We willen de kerstmarkt en het centrum bezoeken voor de kerstdagen.
  Dank voor uw aandacht
  Gijsen Jean-Marie

 2. Zolang de hond aan lijn wordt gehouden zijn ze in het winkelcentrum volgens de website van het winkelcentrum van harte welkom. Echter kan de toegang bij sommige winkels en restaurants misschien wat lastiger zijn.

  De kerstmarkten zijn altijd druk bezocht, een hond wordt dan snel over het hoofd gezien. Hou daar rekening mee en plan een bezoek aan de kerstmarkten op een maandag of een dinsdag. Dat zijn de rustigere dagen.

Plaats een reactie