5 dingen die je moet weten over Centro Oberhausen

De lockdown in Nederland zorgt ervoor dat tal van landgenoten de grenzen over gaan om te winkelen en de horeca te bezoeken. Steden in Duitsland en België ontvangen dagelijks duizenden Nederlanders. Die ontwijken de strenge Nederlandse maatregelen en kiezen voor de sfeer en gezelligheid die in de buurlanden nog wel te vinden is. De Belgische stad Antwerpen wordt overspoeld met ‘Ollanders’ en in Duitsland zijn steden als Düsseldorf en Keulen populairder dan ooit. Hetzelfde geldt voor Oberhausen. Daar komt men massaal af op de nummer één bezienswaardigheid van Oberhausen: winkelcentrum Centro, dat tegenwoordig officieel Westfield CENTRO heet.

Wat moet je weten als je de Centro shopping mall in Oberhausen bezoekt? Wij hebben 5 dingen die je over Centro Oberhausen moet weten op een rijtje gezet.

[1] Parkeren is gratis

Wie wordt er niet gek van de alsmaar oplopende parkeerkosten als je een dagje gaat winkelen? Bij Centro Oberhausen heb je daar geen last van. Hier is het parkeren gratis. In totaal telt Centro maar liefst 14.000 gratis parkeerplaatsen. Via een parkeerbegeleidingssysteem word je naar beschikbare parkeerplaatsen geleid.

[2] Milieusticker is niet (altijd) nodig

Oberhausen was een van de eerste Duitse steden die een Umweltzone instelde. Om zo’n milieuzone binnen te rijden heb je een Duitse milieusticker nodig. Die zijn kentekengebonden en moeten vooraf gekocht worden. Hoewel Centro in de milieuzone van Oberhausen ligt, kun je zonder milieusticker naar het winkelcentrum rijden. Je moet dan via snelwegen A3 en A42 rijden, die zijn uitgezonderd van de milieuvignetplicht. Bij afslag 11 (Oberhausen-Neue Mitte) verlaat je dan de A42 om via de Osterfelderstrasse direct naar Centro te rijden. Rijd niet over de ten westen van Centro gelegen B223. Daar heb je wél een milieusticker nodig.

HANDIG: 5 dingen die je moet weten over de Duitse Milieusticker

Duitse milieusticker nodig?

[3] Centro is op zondagen gesloten

Centro Oberhausen is 6 dagen per week van 10:00 tot 20:00 geopend. Op zondag is Centro gesloten. Er wordt slechts bij uitzondering een koopzondag gehouden in Centro. Meestal wordt er een koopzondag georganiseerd tijdens de kerstmarkt bij Centro. Op koopzondagduitsland.nl kun je exact zien wanneer het koopzondag is bij Centro.

[4] Coronaregels

In Centro heb je je te houden aan de geldende coronamaatregelen. Dat betekent op dit moment dat je in heel het winkelcentrum een medisch mondkapje moet dragen. Verder geldt de 2G-regel (gevaccineerd of genezen). Je krijgt dan alleen met een vaccinatie- of herstelbewijs toegang tot bijvoorbeeld restaurants, horeca, winkels en veel gevallen ook hotels. Om het winkelcentrum zelf binnen te gaan voldoet de 3G-regel. Als Nederlander heb je immers al 3G nodig om naar Duitsland te mogen reizen. Verder moet je je via https://www.einreiseanmeldung.de/ digitaal aanmelden.

TIP: Nederlandstalige informatie over de Duitse coronaregels lees je hier. Duitstalige info is te vinden op de website van de deelstaat Rijnland-Westfalen.

[5] Overnachten bij Centro

Waarom van een tripje naar Centro niet meteen een tweedaags uitstapje maken? Direct bij Centro liggen vier hotels waar je betaalbaar en comfortabel kunt overnachten.
Onze favoriet is het Holiday Inn Express Oberhausen, dat van de vier hotels het beste slaapcomfort biedt. Een goed betaalbaar alternatief is B&B Hotel Oberhausen am Centro. Hier hebben ze ook familiekamers waar je met 3 of 4 personen in één kamer kunt slapen.

EXTRA: Legoland® Discovery en Sea Life Oberhausen

Je kunt een bezoek aan Westfield CENTRO combineren met een bezoek aan Legoland® Discovery of Sea Life Oberhausen. Het op de beroemde LEGO-steentjes gebaseerde ontdekkingscentrum is vooral geliefd onder kinderen, maar zeker ook de moeite waard voor volwassenen die gefascineerd zijn door het bouwen met LEGO. Sea Life Oberhausen is een themapark dat je kennis laat maken met de wondere onderwaterwereld. In verschillende aquaria kun je verschillende dieren en andere waterdieren bekijken. Dit soort attracties gaat nooit vervelen.

2 gedachten over “5 dingen die je moet weten over Centro Oberhausen”

 1. Hallo,

  zijn honden (Border Collie) toegelaten in het winkelcentrum Centro in Oberhausen ?
  We willen de kerstmarkt en het centrum bezoeken voor de kerstdagen.
  Dank voor uw aandacht
  Gijsen Jean-Marie

 2. Zolang de hond aan lijn wordt gehouden zijn ze in het winkelcentrum volgens de website van het winkelcentrum van harte welkom. Echter kan de toegang bij sommige winkels en restaurants misschien wat lastiger zijn.

  De kerstmarkten zijn altijd druk bezocht, een hond wordt dan snel over het hoofd gezien. Hou daar rekening mee en plan een bezoek aan de kerstmarkten op een maandag of een dinsdag. Dat zijn de rustigere dagen.

Plaats een reactie