Wat te doen in Sevilla

Sevilla, hoofdstad van de veelzijdige regio Andalusië en een stad die zichzelf heeft getransformeerd tot een bruisende fietsstad met een artistiek verleden waar het aroma van de typische Spaanse tapas door de straten zweeft. Voor velen is Sevilla een van de leukste steden in Spanje vanwege de diversiteit en hoeveelheid aan activiteiten. Natuurlijk heeft iedereen andere interesses, maar dit zijn volgens mij de 5 dingen die ‘moet’ zien & doen in het grootste historische centrum van Spanje!

1. Real Alcázar

Tijdens een stedentrip naar Sevilla ‘moet’ je het Real Alcázar bezoeken. Dit koninklijke paleis (die nog in gebruik is!) is niet voor niets een van de meest populaire attracties onder zowel de toeristen als de lokale bevolking, en bijna een must-see op iedere ‘Wat te zien in Sevilla’ lijst. Gebouwd in de 14e eeuw, dit paleis weerspiegelt de Mudejar-architectuur — herkennend aan gebruik van baksteen, de versierde bogen en de kleurrijke mozaïeken. Naast de schitterende architectuur heeft dit paleis ook prachtige tuinen waar je even de drukte van de stad kunt ontsnappen. Vanwege de populariteit van het Real Alcazar in Sevilla zijn er helaas wel gegarandeerde wachtrijen… Deze zou je kunnen ontlopen door kaarten te reserveren. Met skip-the-line tickets ben je meestal binnen enkele minuten binnen.

2. Plaza de España

Is Plaza de España het mooiste plein van Spanje? Zeker een van de meest fotogenieke (en ‘Instagrammable’) plekken in Sevilla vanwege de Renaissance-stijl, de overweldigende architectuur en schitterende mozaïeken, welke de provincies van Spanje vertegenwoordigen. Het staat ook wel bekend als Sevilla’s ‘Spanish Steps’. Dit speciale plein heeft daarnaast ook een van de meest indrukkende gebouwen van de stad en genoeg andere redenen waarom het niet op je to-do lijstje mag ontbreken.

3. De kathedraal

Te vinden in het hart van de stad, dit pareltje met Moorse als katholieke invloeden is de nu de op drie na grootste kathedraal van de wereld! De Kathedraal van Sevilla is naast de Real Alcázar voor velen een van de belangrijkste reden om een Sevilla de bezoeken. Door de grootte van dit immense bouwwerk, heb je aanzienlijk wat tijd nodig om alle unieke plekken van de kathedraal te bekijken, en daarom kun je je het beste vooraf goed in lezen. Een aanrader is de ‘rooftop tour’, een fascinerende rondleiding over het dak van de kathedraal!

fietstocht door Sevilla

4. Baja Bikes Fietstour

In dé fietsstad van Spanje mag een fietstour natuurlijk niet ontbreken! Ik raad de fietstour van Baja Bikes aan; niet alleen vanwege de Nederlandse gids, maar ook om de leuke sfeer en de professionele service. Binnen drie uur verken je met een enthousiaste, Nederlands sprekende lokale bewoner de mooiste bekende en geheime plekken van de stad. Deze fietstour is het hele jaar te boeken en als Nederlander ‘moet’ een gezellige fietstour toch zeker op het lijstje staan?!

5. Uitzicht vanaf Metropol Parasol

Op zoek naar een indrukwekkend uitkijkpunt in Sevilla? Op de top van de Metropol Parasol heb je een uniek uitzicht over het historische centrum. Op ongeveer 28,5 meter hoogte is een wandelpad gemaakt die je een uitzicht geeft over het gehele centrum van Sevilla. Door de liften (naast het Antiquarium museum) is de top van de Metropool Parasol makkelijk te bereiken en kan iedereen genieten van een panoramisch uitzicht en een prachtige zonsondergang over de stad.

Metropol Parasol

Plaats een reactie