Tijdens Pasen extreme drukte verwacht op aantal Nederlandse hotspots

De combinatie van Pasen en mooi lenteweer brengt dit paasweekeinde veel mensen op de been. De ANWB meldt vandaag al veel extra drukte op de weg, de NS gaat extra treinen inzetten en de topattracties zijn soms bijna uitverkocht. Dat is de uitkomst van een kleine inventarisatie rondom het nieuws over het toerisme in Nederland de komende dagen. De goede weersverwachtingen voor Nederland zorgt ervoor dat de Nederlandse Spoorwegen extra treinen in zal gaan zetten richting de populaire badplaats Zandvoort. Het zeewater is met amper 10 graden Celsius te koud om lekker te gaan zwemmen, maar op het strand is het natuurlijk heerlijk om te wandelen of lekker op het terras te zitten. Wie voor de komende dagen een hotel in Zandvoort of een andere badplaats wil boeken, die zal goed moeten zoeken en in veel gevallen diep in de buidel moeten tasten als er nog iets beschikbaar is.

Duitse toeristen

De Duitsers weten Nederland dit weekeinde ook goed te vinden. In de Limburgse steden Venlo en Roermond verwacht men veel Duitsers die komen winkelen. Vandaag is het al goed merkbaar aan de drukte op de wegen naar en in Roermond. Daarvan komt het gros af op de belangrijkste attractie van Roermond: de Roermond Designer Outlet. Slechts een klein deel van deze dagtoeristen zal de moeite nemen om de andere bezienswaardigheden in Roermond te gaan bewonderen.

Bloemen, pretparken en dierentuinen

De attractieparken en dierentuinen maken zich op voor een weekend waarin mogelijk records gebroken zullen worden. Sommige plekken lasten zelfs een stop in op de verkoop van entreetickets. Zo kun je voor het hele paasweekeinde vrijwel geen losse entreetickets meer kopen voor de Keukenhof. De enige optie om zaterdag 16 of zondag 17 april deze geliefde bloementuin te bewonderen, is door een combiticket te kopen waarbij het openbaar vervoer naar de Keukenhof inbegrepen is.

Plaats een reactie