Alpbach authentiek Oostenrijk

Een beetje verscholen in een zijdal van de Inn ligt het authentieke dorpje Alpbach. Het is onbekend, maar ook weer niet want jaar in jaar uit worden in het dorp belangrijke afspraken voor de toekomst van de Europese Unie gemaakt in het Forum Alpbach. Deze jaarlijkse happening heeft het dorp ook wel de naam geven van “Dorp van de denkers”

Gelukkig zijn al die belangrijke politici er maar een paar dagen. De rest van het jaar is Alpbach een perfecte uitvalsbasis voor een zomervakantie of een wintersportvakantie.

Alpbach in de zomer

Wie nog geen bestemming heeft voor de zomervakantie kan eens nadenken over een vakantie in Alpbach. Ook dit jaar is de omgeving weer een paradijs voor wandelaars en fietsers. De regio is perfect voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars. Wandelen in Oostenrijk is tenslotte één van de belangrijkste activiteiten in Oostenrijk in de zomer en is goed voor lichaam en geest. Ook fietsers komen goed terecht in de omgeving, er zijn uitdagende mountainbike trails. Voor wielrenners zijn er genoeg leuke bergen te bedwingen en kun je proberen de king/queen of the mountain te worden op één van de vele Strava segmenten in de omgeving.

Alpbach met kinderen

Alpbach vakantie
© Alpbacher Bergbahn 

Wie een vakantie zoekt voor het hele gezin is ook goed op zijn plek in Alpbach. Voor alle leeftijden zijn er verspreid door het Alpbachtal diverse grote speeltuinen aangelegd en voor de kids die liever wat adrenaline opzoeken is er op de Wiederberghorn een snelle rodelbaan. Volgens het verkeersbureau is het één van de snelste en hoogste rodelbanen van Oostenrijk. Je kunt zowel wandelend naar de rodelbaan of je neemt de kabelbaan die je in minder dan 20 minuten boven op de berg direct voor de ingang van de rodelbaan afzet. Met andere woorden Alpbach met kinderen is een uitstekende keuze.

Authentiek dorp in Tirol

Als één van de weinige dorpen in Tirol is Alpbach nog authentiek gebleven. Direct na de Tweede Wereldoorlog tekende de toenmalige burgemeester namelijk een verordening waarin staat dat er alleen gebouwd mag worden in de traditionele stijl en manier van het dorp. In het dorp tref je dan ook geen moderne hoogbouw aan of hotels met honderden kamers. Deze verordening is tot op de dag van vandaag nog van kracht wat de authenticiteit van het dorp ten goede komt.

Plaats een reactie