Oostenrijk

Geen enkel land walst zo moeiteloos tussen de stad en het buitenleven als Oostenrijk. De ene dag stort je op alpine toppen, de volgende dag zwierf je rond het keizerlijke Wenen.

Cultuur met hoofdletters

In de loop van de eeuwen hebben de Habsburgers enorme rijkdommen omgezet in de schone kunsten en muziek. Ze verzamelden paleizen en kastelen zoals anderen postzegels verzamelde. Je zult hun culturele invloeden in Oostenrijk nog steeds voelen – of het nu is vanwege de Lipizzaner-hengsten in de Spaanse rijschool, of de meesterwerken van Rubens en Rembrandt  in het Kunsthistorische Museum, of Klimt en Egon Schiele in het MuseumsQuartier. Het werk van klassieke popsterren zoals Mozart, Strauss, Mahler, Haydn en Schubert echoën zo hard als altijd in uitbundig vergulde concertzalen. Muziekfestivals zoals het Salzburg Festival en het Bregenz Festival worden opgevoerd aan de prachtige oevers van de Bodensee of een prachtig berglandschap.

Wintersport paradijs

Wintersporters opgelet! Ach, eigenlijk weet je het al. De beste pistes, de beste après-ski, de beste berghutten en de beste…. Ja, die vindt je in Oostenrijk. Meer dan 100 skigebieden zorgen iedere winter voor perfect geprepareerde pistes en een heerlijke week waarbij menig één stiekem een traantje wegpinkt als je bovenaan de piste staat en geniet van het uitzicht. Dat traantje is niet vanwege de kou, maar omdat het zo onbeschrijfelijk mooi is in Oostenrijk. 

Handige Links:

  • Ontdek Tirol op de mountainbike

  • Alternatieven voor jouw geannuleerde Transavia-vlucht

  • Met de bus naar de F1 in Oostenrijk?