Klopt het officiële reisadvies voor Dubai wel?

Reizen is flink veranderd sinds de coronapandemie twee jaar geleden uitbrak. In eerste instantie gingen veel landen op slot en kwam het commerciële vliegverkeer van passagiers grotendeels plat te liggen. Daarna is de wereld stapsgewijs van het slot gegaan. Nu de minder schadelijke omicronvariant van Covid-19 dominant is en een groot deel van de Westerse wereld gevaccineerd is, is reizen een stuk gemakkelijker aan het worden. Zo lazen we vorige week dat Dubai besloot om te gaan versoepelen. Wie volledig gevaccineerd is tegen Covid-19, die zou geen verplichte negatieve PCR-test meer nodig hebben om naar Dubai te mogen reizen. Verder is de mondkapjesplicht in de open lucht komen te vervallen en mag de horeca in Dubai weer op 100% capaciteit draaien.

Als je vandaag bij het officiële reisadvies voor Dubai kijkt, dat door de Nederlandse overheid afgegeven wordt, dan lees je andere inreisvoorwaarden. Iedereen vanaf 12 jaar oud zou nog steeds een negatieve PCR-test moeten laten zien.

Dit lezen we op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/verenigde-arabische-emiraten/reizen/reisadvies#anker-coronavirus:

“Bij vertrek naar Dubai moet u altijd een negatieve PCR-test kunnen laten zien die maximaal 72 uur vóór vertrek is afgenomen.

Kinderen onder de 12 jaar zijn niet verplicht een negatieve PCR-test te laten zien.

Om naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen maakt het niet uit of u gevaccineerd bent of niet. Er gelden inreismaatregelen voor iedereen.”

KLM biedt wel de juiste info?

Dan maar even checken bij KLM. Deze luchtvaartmaatschappij controleert voor vertrek of passagiers aan de juiste inreisvoorwaarden voldoen. Daar lezen we de informatie die volgens ons wel zou moeten kloppen. KLM meldt “De test is niet vereist voor passagiers die volledig gevaccineerd zijn tegen Covid-19.” 

Zij melden zelfs dat passagiers die zeer recent hersteld zijn, ook geen negatieve PCR-test nodig zouden hebben:
“Passagiers die in het bezit zijn van een herstelcertificaat met een QR-code waaruit blijkt dat zij binnen een maand na de reisdatum hersteld zijn van Covid-19.”

inreisinfo KLM voor Dubai

Wat zegt Emirates?

Luchtvaartmaatschappij Emirates zegt op hun website eigenlijk hetzelfde als KLM. Je moet volledig gevaccineerd zijn, binnen een maand voor aankomst in Dubai bewezen hersteld zijn van Covid-19 óf je moet een negatieve PCR-testuitslag van maximaal 48 uur oud kunnen laten zien.

Kun je nog wel vertrouwen op het officiële reisadvies?

Opvallend dat juist het officiële reisadvies nog niet in de pas loopt met wat andere bronnen melden. Het brengt reizigers in verwarring. Heb je nou wel of geen negatieve PCR-test nodig voor Dubai? Het zou erg vervelend zijn als je je op Schiphol meldt om in te checken en je blijkt niet aan de inreisregels te voldoen. Mensen zijn daardoor geneigd om het zekere voor het onzekere te nemen en toch een PCR-test te regelen, ook al is die niet meer nodig in hun geval.

Plaats een reactie