5 dingen die je moet weten over de Expo 2020 in Dubai

Op 1 oktober 2021 ging de 35e universele wereldtentoonstelling in Dubai van start. Door de coronapandemie werd de Expo 2020 in Dubai bijna een jaar uitgesteld. De tentoonstelling zou worden gehouden van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021. Uiteindelijk gingen de poorten pas op 1 oktober 2021 open. Inmiddels is het aantal bezoekers van de Expo 2020 Dubai de twaalf miljoen gepasseerd. Men verwacht de komende maand een toename in de bezoekersaantallen, nu de coronaregels voor Dubai versoepeld zijn. Vandaag is de laatste maand van start gegaan. De Expo 2020 Dubai duurt tot en met 31 maart 2022. Daarna zal een groot deel van het tentoonstellingsterrein doorgaan als District 2020: een moderne woonwijk waarin duurzaamheid centraal zal staan.

Stel dat je deze maand nog naar Dubai wilt reizen om de Expo 2020 Dubai te bezoeken? Wat moet je dan allemaal weten over deze indrukwekkende wereldtentoonstelling? Wij hebben de 5 dingen die je moet weten over de Expo 2020 Dubai voor je op een rijtje gezet.

[1] Trek er minimaal een dag voor uit

Het terrein van Expo 2020 Dubai is groot en er valt veel te zien. Tel daarbij op dat er bij de populairste paviljoens, zoals die van Japan, lange wachtrijen kunnen staan. Op een dag kun je ongeveer 4 tot 5 landenpaviljoens bezoeken, mits je het een beetje goed plant. Als je meer van de Expo 2020 Dubai wilt zien, dan doe je er verstandig aan om meer dan een dag uit te trekken voor je bezoek.

Dubai expo

[2] Bereikbaarheid

De Expo 2020 Dubai is uitstekend bereikbaar. Het terrein ligt direct aan snelweg E311. Vanuit de Dubai Marina doe je er bij normale verkeersdrukte ongeveer een kwartier over om er met de auto of taxi te komen. Vanaf Palm Jumeirah doe je er ongeveer een half uur over en vanuit het oude centrum van Dubai bedraagt de reistijd ongeveer veertig minuten. Als je niet zelf rijdt, dan zijn de taxi’s in Dubai een goede optie. Taxi’s zijn volop aanwezig en in vergelijking tot de Nederlandse taxiprijzen zeer betaalbaar.

De goedkoopste en meest milieuvriendelijke manier om de Expo 2020 Dubai te bezoeken is met het openbaar vervoer. De Expo 2020 Dubai is zowel per bus als met de metro bereikbaar. Afgelopen jaar werd er een aftakking van de Red Line van de Dubai Metro geopend. Dit stuk van de route wordt ook wel de Route 2020 genoemd. Je kunt uitstappen bij metrostation Expo 2020. Dit metrostation heeft stationnummer 76 en ligt recht voor de hoofdingang van de Expo 2020 Dubai. Hoe simpel wil je het hebben? De eerste metrotreinen arriveren om 6:15 uur in de ochtend (09:15 uur op zondagen). De laatste metrotreinen vertrekken om middernacht vanaf de Expo. Op vrijdag en zaterdag pas om 1:00 uur ’s nachts.

bereikbaarheid van de Dubai Expo

[3] Season Pass Finale

In de maand maart geldt er een speciale aanbieding voor de entreetickets voor de Expo 2020 Dubai. Voor de prijs van een dagkaart mag je de hele maand onbeperkt de Expo 2020 Dubai bezoeken. Deze actie noemen ze de ‘Season Pass Finale’. Deze aanbieding geldt niet alleen voor nieuwe tickets. Ook mensen die al eerder een dagpas gekocht hebben en deze nog niet gebruikt hebben, kunnen gratis upgraden naar de maandpas voor maart. Op https://www.expo2020dubai.com/en/tickets-and-merchandise/offersandpromotions/season-pass-finale-upgrade lees je precies hoe je dat kunt doen.

Zo’n Season Pass Final kost AED 50 per volwassene. Dat komt neer op ongeveer 13 euro per persoon. Een koopje dus. Kinderen tot en met 17 jaar mogen sowieso gratis mee naar binnen.

[4] Ontdek wereldse keukens

De Expo 2020 Dubai laat je ook de culinaire kant van tal van landen ontdekken. In totaal zijn er op het Expoterrein meer dan honderd horecagelegenheden te vinden. Bij Austrian Delight kun je Oostenrijks eten, bij La Gran Barra kun je van Spaanse specialiteiten zoals paella genieten en bij de Litouwse bistro kun je kennismaken met de bij ons minder bekende Litouwse keuken. Natuurlijk kun je op de Expo 2020 Dubai ook volop genieten van de lekkernijen van het Midden-Oosten en van uiteenlopende Aziatische keukens.

restaurant op de Dubai Expo

[5] Overnachten op de Expo 2020 Dubai

Er staat slechts één hotel op het festivalterrein: Hotel Rove Expo 2020. Dit comfortabele viersterrenhotel ligt in het hart van het Expoterrein, aan Al Wasl Plaza. Bij een verblijf in een van de 312 kamers of 19 suites krijg je een gratis 30-daagse toegangspas voor de Expo 2020 Dubai. Vanaf het rooftop zwembad heb je een prachtig uitzicht over de Expo. Parkeren is gratis op de parking bij de Mobility Arrival Plaza. Gasten zijn lovend over de ligging, het comfort van de kamers en het heerlijke ontbijt. Het enige nadeel van overnachten in Hotel Rove Expo 2020 is dat er een best stevig prijskaartje aan het verblijf hangt.

Wil je een betaalbaar en goed hotel op korte afstand van de Expo 2020 Dubai? Dan zou je eens kunnen kijken naar het Maisan Hotel. Dit 4 sterren hotel is deze maand boekbaar vanaf 93 euro per kamer per nacht voor een tweepersoons kamer. Je zit dan tien kilometer van de entree van Expo 2020 Dubai af.

Plaats een reactie