Eerste keer op fietsvakantie

Je eerste fietsvakantie moet natuurlijk een groot succes worden, maar waar moet je dan allemaal aan denken? Wat is een fietsvakantie precies, wat komt erbij kijken en waar boek je je ideale fietsvakantie? En hoe zit dat met je fiets, kun je die meenemen, kan ik een e-bike huren en wat gebeurt er met mijn bagage? Hierbij handige tips en informatie voor een goede eerste vakantie op twee wielen. Fietsvakantie boeken

Wat is een fietsvakantie

De meeste fietsvakanties zijn pakketreizen waarbij de hotels op de route voor je zijn gereserveerd, meestal met ontbijt. Soms kun je halfpension bijboeken. Daarnaast wordt er voor het bagagevervoer gezorgd, die staat na elke etappe weer voor je klaar in het volgende hotel. De meeste fietsreizen zijn op basis van eigen vervoer maar er zijn ook bus fietsreizen waarbij je vanuit Nederland met de touringcar vertrekt en de hele reis wordt begeleid. Bus fietsreizen zijn vaak groepsreizen waarbij je ook de etappes met de hele groep fiets onder begeleiding van een gids. Kortom, een fietsvakantie is een vakantie waarbij de fiets je vervoermiddel is. Het is een sportieve manier van op vakantie gaan. Op de fiets kun je goed de omgeving ontdekken in je eigen tempo en heerlijk genieten van het buiten zijn. 

Waar boek je een fietsvakantie

De beste manier om de perfecte fietsvakantie te boeken is via www.fietsvakanties.nl. Op deze website zijn meer dan 500 fietsvakanties voor je verzameld van alle fietsvakantie-specialisten. Je hebt een overvloed aan keus uit fietsvakanties in alle fietslanden van Europa. Fietsvakanties.nl biedt handige zoekfilters op basis van land, regio, niveau, aantal dagen, individueel of groepsreis en nog veel meer. Je hebt keuze uit verschillende soorten fietsreizen, denk aan trektochten, standplaats fietsvakanties, rondreizen, individuele reizen en bus fietsreizen. 

Fiets huren of eigen fiets

Bij bijna iedere fietsvakantie kun je je eigen fiets meenemen. Dit geldt zowel voor bus fietsreizen als voor fietsreizen met eigen vervoer (als je tenminste een fietsdrager hebt). Maar kies je voor gemak, dan kun je altijd een e-bike of toerfiets erbij huren. Tijdens het invoeren van je boeking kan dit als optie worden aangeklikt. Ga je met een bus op fietsvakantie dan gaat je fiets in de trailer die achter de bus is aangekoppeld. Het huren van een gewone fiets met 7 versnellingen kost ongeveer € 10,- per dag, een e-bike kost € 22,50 per dag. 

Bagagevervoer

Bijna alle fietsvakanties zijn inclusief bagagevervoer, dit is natuurlijk een onmisbaar onderdeel van een fietsvakantie, je fietst van hotel naar hotel waarbij je bagage dagelijks mee verhuist naar de volgende overnachting. Ga je met een busreis, dan verhuist je bagage per bus. Ga je met eigen vervoer dan wordt door de reisorganisatie een lokale partij ingehuurd die je bagage vervoert.

Wat kost een fietsvakantie

Een fietsvakantie kost gemiddeld € 50,- tot € 80,- euro per dag, dit is inclusief overnachtingen en ontbijt maar exclusief vervoer. 

Waar op fietsvakantie

Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk en Italië zijn de top 5 landen voor fietsvakanties. In deze landen heb je ook weer verschillende aantal keuzes wat voor route je wil fietsen. Wil bijvoorbeeld door de bergen fietsen of langs kust, langs rivieren of meren etc. Er is genoeg keus waardoor je elke keer wat nieuws kunt zien. Ook het klimaat speelt een belangrijke rol bij je keuze, niets is fijner dan fietsen onder een heerlijk voorjaarszonnetje. 

Vervoer

Kies je voor een bus fietsreis dan is alles van deur tot deur geregeld. De meeste fietsreizen zijn echter op basis van eigen vervoer. Dit betekent dat je op eigen gelegenheid naar het startpunt van de reis gaat. Dit kan dus met je eigen auto zijn, maar veel aanbieders geven bij het boeken de mogelijkheid om een bus- of treinreis bij te boeken. 

Hoe werkt een fietsvakantie

Ga je met een bus fietsreis dan is het mogelijk om je eigen fiets mee te nemen in de trailer achter de bus. Je bagage wordt dan van hotel naar hotel gebracht per touringcar. Als je met eigen vervoer gaat, zou je je eigen fiets achter op de fietsendrager mee kunnen nemen naar het startpunt. En als je met het vliegtuig gaat dan is het huren van de fiets een vast onderdeel van de boeking. Je hebt dan de keuze uit een elektrische fiets of een normale fiets met 7 versnellingen. Je kunt ook kiezen voor een sportieve fietsvakantie huur dan een wielrenner of mountainbike.

Waarom een fietsvakantie

Fietsvakanties geven de perfecte combinatie van ontdekken, avontuur en lekker buiten zijn. Je geniet van de natuur, van historische dorpjes en je proeft de cultuur van het land. Fietsen is een gezonde en actieve manier van vakantie vieren en je reist in totale vrijheid, je bent elke dag bezig en ziet veel meer dan met welke andere vakantie dan ook. 

1 gedachte over “Eerste keer op fietsvakantie”

Plaats een reactie