Australië opent de grenzen voorzichtig voor toerisme

Meer dan twee jaar lang was Australië niet bereikbaar voor toeristen dankzij de immense gevolgen van Covid-19. Geen enkel ander land ter wereld was zo streng met haar regels als het land Down Under. Daar komt verandering in. Vanaf 21 februari zijn toeristen in Australië weer welkom.

De voorwaarden zijn relatief simpel. Als je dubbel gevaccineerd bent, kun je in het land blijven en overal naartoe reizen – behalve naar West-Australië, waar de grenzen nog steeds gesloten zijn (ook voor Australiërs uit andere staten).

Australië maakt op dit moment ook geen uitzondering in welk vaccin je hebt gekregen, bij het vaccin van Janssen (Johnson & Johnson) is één vaccinatie zonder booster voldoende. Kinderen onder de 12 jaar mogen ook zonder vaccinatie het land in.

Hoe zich deze openstelling verder ontwikkeld is nog niet helemaal duidelijk, veel touroperators en Australië specialisten hebben in ieder geval met blijdschap gereageerd op dit goede nieuws. Ik ga er ook wel vanuit dat bij mening Nederlandse “Down Under” specialist de champagne kurken hebben geknald. Na twee jaar wachten en onzekerheid is het eindelijk tijd om weer vakanties te boeken naar Australië.

West-Australië blijft voorlopig nog gesloten voor het toerisme. De regio is vrij geïsoleerd en ziekenhuizen zijn berekend op een explosie van besmettingen als gevolg van de snel verspreidende Omikron variant.

Het toerisme heeft door de sluiting vanwege Covid-19 een enorme klap opgelopen. Meer dan 660.000 mensen werken in de toeristische sector en de branche is goed voor 44,6 miljard Australische dollar. Voordat de pandemie uitbrak bezochten in 2019 bijna 8 miljoen internationale bezoekers het land.

Plaats een reactie