Drukke winkelstraten in Duitsland

De lockdown in Nederland en de verlengde kerstvakantie zorgt ervoor dat veel Nederlanders de laatste dagen naar de Duitse steden in de grensstreek zijn getrokken.  Het sluiten van de horeca en winkels, maar ook musea en pretparken is hiervoor een belangrijke aanjager.  Nederlanders kiezen er massaal voor om de Winkelcentra van de Duitse steden zoals Keulen Düsseldorf en het grootste overdekte winkelcentrum  Westfield Centro in Oberhausen op te zoeken.

De Drukste winkelstraat in Keulen met het grote warenhuis Galeria Kaufhof en de grote modewinkels varen wel bij de duizenden Nederlanders die nu onverwacht naar de stad komen. Tel daarbij op dat in bijna alle winkels de wintersale is begonnen. Dat alles maakt het interessant om even een dagje naar de Duitse steden te plannen. Kom wel op tijd want veel parkeergarages in Keulen zijn tijdens de drukke dagen snel vol en een parkeren in Keulen is vaak wel een geduldkwestie.  Vergeet ook niet dat je voor milieusticker voor Keulen nodig hebt.

Het winkelen in Keulen is populair vooral onder Nederlanders die normaal gesproken de stad ook goed weten te vinden tijdens de kerstmaanden vanwege de kerstmarkten.  Dankzij een goed veiligheidsconcept en duidelijke afspraken rondom het dragen van een mondkapje en 2G-regels zijn deze kerstmarkten zonder noemenswaardige problemen verlopen in Duitsland.

Wie de komende weken in Duitsland wil gaan winkelen moet wel rekening houden met verscherpte controles en aanvullende regels. Je mag alleen naar Duitsland als je gevaccineerd of genezen bent. Dat wordt met een steekproef en je groene pas of vaccinatiepaspoort gecontroleerd.  Verder is het dragen van een mondkapje in alle winkels en overdekte winkelcentra verplicht. Wie naar een restaurant wil moet ook een testbewijs (PCR of antigeen) bij zich hebben, maar niet als je een boostervaccinatie hebt gehad. (Bron: Anwb.nl)  Een test, genezen of vaccinatiebewijs is voor iedereen vanaf zes jaar nodig.

 

 

Plaats een reactie