Belangstelling Belgische steden gaat door het dak

De afkondiging van de algehele lockdown in Nederland heeft voor een enorme toename in de belangstelling voor Belgische steden gezorgd. Het sluiten van de winkels, horeca, musea, pretparken en bioscopen jaagt de Nederlanders massaal de grens over. De Nederlandse media lieten gisteravond al beelden zien van een overvolle Meir. Deze drukste winkelstraat van Antwerpen werd vooral door Nederlands publiek bezocht. Die kunnen hier nog doen wat in Nederland sinds gisteren niet meer kan: inkopen doen voor de feestdagen. De combinatie met geopende horeca maakt het extra interessant om even de grens over te piepen.

Bij Silver Media, een Nederlands bedrijf dat verschillende websites over Antwerpen en andere Belgische steden beheert, zag gisteren een enorme toename in het aantal bezoekers op hun België-gerelateerde websites en webpagina’s. Mede-eigenaar Patrick van Zundert spreekt zelfs van absurde bezoekersaantallen. “Vanuit concurrentie-overwegingen kan ik geen exacte uitspraken doen over de aantallen bezoekers op onze sites. Wat ik wel kan zeggen is dat onze topsite over Antwerpen, allesoverantwerpen.nl, gisteren een enorme piek in het bezoek liet zien. Gewoon een bijna rechte lijn omhoog in de statistieken. We zien normaal een flinke toename in de maand december, maar wat we nu zien is absurd.”.

Overnachten

De vraag naar hotels is eveneens flink toegenomen. De populaire website waarovernachtenin.nl meldt dat het zoeken naar hotels in Antwerpen dit weekend vijf keer hoger dan tijdens een normaal weekend lag. Ook andere Belgische steden waren populair op deze site. Zo keek men veelvuldig naar de mogelijkheden om te overnachten in Brussel en waren ook Gent en Brugge zeer in trek. Ingmar Bruinsma, eigenaar van waarovernachtenin.nl ziet al de hele maand meer bezoek naar de België-pagina’s op zijn site. Ook hij ziet de aankondiging van de lockdown in Nederland als extra stimulans om de komende dagen een korte citytrip in België te gaan maken.

Plaats een reactie