Top 10 bezienswaardigheden van Barcelona vernieuwd

Vandaag is de top 10 bezienswaardigheden van Barcelona aangepast. De website top10bezienswaardigheden.nl heeft de lijst met de 10 hoogtepunten van Barcelona tegen het licht gehouden en aangepast waar ze dat nodig vonden. De drukbezochte site mag als graadmeter gezien worden voor wat de meest interessante bezienswaardigheden op een vakantiebestemming zijn. Over het algemeen zie je dat dit soort top 10 lijstjes redelijk standvastig zijn. Soms sluit er een museum of wordt een bezienswaardigheid door een (natuur)ramp gesloten, waardoor (tijdelijke) sluiting onoverkomelijk is.

Nieuw in de top van Barcelona

Er zijn twee bezienswaardigheden nieuw binnengekomen in de top 10 highlights van Barcelona. Dat was mogelijk door Gaudi-bezienswaardigheden zoals Park Güell en Casa Mila samen te voegen tot één groep. Nieuw in de top 10 is het oude centrum van Barcelona: de Barri Gotic. De samenstellers van het lijstje zijn tot de conclusie gekomen dat dit oudste stukje van Barcelona niet mocht ontbreken. De tweede bezienswaardigheid die een plekje heeft gekregen in de top 10 is Barceloneta. Ook dit is een wijk en wel de plek waar het drukst bezochte strand van Barcelona te vinden is. De ligging vlak bij het centrum van Barcelona is hetgeen dat Barceloneta uniek maakt.

Barcelona doet het weer goed

De coronapandemie heeft er ook in Barcelona voor gezorgd dat er minder toeristen hun stedentrip kwamen maken. In de eerste helft van het jaar bleef het toerisme enorm onder het peil van twee jaar geleden. Vanaf juli is er een opgaande trend waarneembaar in de bezoekersaantallen. De laatste paar weken neemt het aantal bezoekers weer af, maar niet zo erg als volgend jaar. Voor de meesten is reizen naar Barcelona prima te doen nu.

Plaats een reactie