Vaccinatie in Frankrijk nog maar 7 maanden geldig

De regels in Frankrijk rondom het coronabewijs veranderen. Voor gevaccineerden tegen covid is de coronapas (de DCC) binnenkort niet meer geldig als de tweede prik (of 1e prik na een covid-besmetting) ouder is dan 7 maanden. De eerste groep mensen voor wie dat gaat gelden zijn de personen die 65 jaar en ouder zijn. Die moeten vanaf 15 december 2021 maximaal 7 maanden geleden hun laatste prik hebben gehad. In de praktijk zal dit betekenen dat een deel van de Nederlandse 65-plussers daar niet aan zullen voldoen, tenzij ze de boosterprik gehad hebben.

Vanaf 15 januari 2022 geldt deze regel ook voor iedereen die vanaf dan 18 jaar of ouder is. Je zult dan 3 prikken gehad moeten hebben (of 2 na een covid-besmetting), of je laatste prik moet niet ouder zijn dan 7 maanden.
Testen als alternatief

Mocht je wel gevaccineerd zijn, maar niet aan de eis van de 3e prik (of 2 na een covid-besmetting) kunnen voldoen, dan zul je volop moeten gaan testen. Zonder coronabewijs (DCC) mag je Frankrijk niet in. Verder heb je ter plaatse deze ‘pass sanitaire’ vrijwel overal nodig: bij ieder bezoek aan een restaurant, bar, museum en bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren. Als je vaccinatie niet (meer) voldoet en niet recent genezen bent van covid, dan is testen de enige optie. Dat moet een negatieve PCR/NAAT- of antigeentest zijn die niet ouder is dan 24 uur.

Komt de boosterprik op tijd?

Het is de vraag of Nederlanders op tijd hun boosterprik kunnen halen. Wie bijvoorbeeld in mei zijn tweede prik heeft gehaald en nog geen 60 jaar is, die zou half januari in de knel kunnen komen te zitten. Omdat je zelf geen keuze hebt in hoe snel je geprikt kunt worden, ligt je lot in dit geval in de handen van de Nederlandse overheid. Wie op vakantie naar Frankrijk wil gaan die kan beter even checken hoe het zit met de geldigheid van de coronapas voor Frankrijk en de gewenste vertrekdatum naar Frankrijk.

Reisadvies

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag het reisadvies voor Frankrijk aangepast. Daar kun je de uitgebreide info rondom de geldigheid van het coronabewijs (DCC) lezen.
Plaats een reactie