Testen vanaf maandag verplicht voor Curaçao

Ga je binnenkort op vakantie naar Curaçao? Dan is testen voor Covid-19 weer nodig. Wie vanaf 15 november vanuit Nederland naar Curaçao reist, die moet een verplichte negatieve PCR-test van maximaal 48 uur tonen. Deze maatregel geldt ook voor reizigers die volledige tegen het coronavirus gevaccineerd zijn. Verder moet je op de derde dag dat je op Curaçao bent een antigeentest laten afnemen. Het stijgend aantal besmettingen in Nederland is de reden om Nederland op de lijst met landen te zetten die tot een hoog coronarisico gerekend worden. Hier horen deze maatregelen bij.

Tijdens je vakantie op Curaçao krijg je verder te maken met een avondklok die tussen 1:00 en 4:30 uur geldt. De meeste toeristen zullen daar weinig van meekrijgen, zeker gezien het tijdsverschil dat er tussen beide landen is. In veel winkels is het dragen van mondkapjes verplicht. In publieke ruimtes worden ze sterk aanbevolen. Voor de horeca op Curaçao gelden er op dit moment geen beperkende maatregelen.

De testverplichting voor Nederlanders, die op maandag 15 november 2021 ingaat, is niet van toepassing op kinderen onder de 12 jaar die geen coronagerelateerde symptomen vertonen.

Het reisadvies voor Curaçao is op dit moment nog niet aangepast. De verwachting is dat dit binnen de komende uren zal gebeuren.

Plaats een reactie