Volop beschikbaarheid hotels op Texel tijdens herfstvakantie

Wie de komende herfstvakantie naar Texel op vakantie wil gaan, die kan nog kiezen uit tal van leuke accommodaties. Dat blijkt uit zoekopdrachten die wij via de populaire boekingssite booking.com uitgevoerd hebben. Opvallend dat er nu volop mogelijkheden zijn om tijdens een schoolvakantie te overnachten op Texel. De afgelopen weken was er bijna geen kamer meer te krijgen op dit zeer populaire Waddeneiland. Sterker nog: voor sommige data was het aantal zoekresultaten ‘0’, zeker als je in juli een hotel zocht op Texel. Als er wel iets beschikbaar was, dan betaalde je meteen de hoofdprijs. Overnachtingsprijzen van 200 euro of meer per kamer per nacht waren soms vrij normaal. En dan sliep je niet in een luxe vijfsterrenhotel. Nee, voor dat geld kon je in een doorsnee hotel onder de lakens gaan liggen.

Normaal aanbod

Het hotelaanbod lijkt weer normaal te worden. Na een zomervakantie waarin veel mensen in Nederland verbleven, zie je dat toeristen zich wat meer spreiden in de herfstvakantie. Reizen binnen Europa is nog steeds goed mogelijk. Dat geldt zeker voor de steeds groter wordende groep mensen die tegen COVID-19 gevaccineerd zijn. Wat ook meewerkt (of juist tegenwerkt, het is maar hoe je het ziet), is dat het weer op Texel in de herfstvakantie vaak een stuk minder is dan hartje zomer. Of dat na de matige juli- en augustusmaand van dit jaar ook zo is, valt nog af te wachten.

Op dit moment levert een zoekopdracht bij booking.com voor een weekje Texel van 16 tot 23 augustus 50 beschikbare accommodaties op. Dat is op het moment dat de regio’s midden en noord herfstvakantie hebben. Eenzelfde zoekopdracht voor de week dat het zuiden schoolvakantie heeft (23 t/m 30 oktober) levert 32 beschikbare accommodaties op.

Vooral kleinschalige hotels

Texel is vooral leuk vanwege de vele kleinschalige accommodaties. Zo telt Texel een aantal leuke boutiquehotels waar je het massatoerisme prima kunt ontwijken. Dit soort plekken blinken vaak uit in persoonlijke aandacht en zorg.

Plaats een reactie