Dit zijn de beste zonbestemmingen voor september

Vandaag en morgen kunnen we in Nederland nog genieten van twee heerlijke zomerse dagen. Daarna zal het weer meer richting de klimaatgemiddelden gaan. Het matige weer in juli en augustus doet veel Nederlanders ertoe bewegen om in september nog even naar de zon te reizen. Vanwege de coronapandemie vallen er een aantal bestemmingen af die het normaal wel goed doen in de septembermaand. Wie zonder al te veel reisbeperkingen op vakantie wil gaan, die zal de focus vooral moeten leggen op Europa en de Caribische eilanden die tot het Koninkrijk der Nederlanden behoren.

Dit is onze top 5 zonbestemmingen voor september:

[1] Griekenland

September wordt als de beste reistijd voor Griekenland gezien. Wie in de klimaatstatistieken van de Griekse eilanden duikt die zal zien dat je in deze maand te maken krijgt met overwegend droog en zonnig weer, terwijl de thermometers gemiddeld zo richting de 27 tot 30 graden gaan. Tel daarbij op dat het zeewater in september op z’n lekkerst is: ongeveer 24 tot 27 graden. Het fijn aan september is dat de kans op extreme hitte minder hoog is dan in de zomermaanden juli en augustus.

[2] Canarische Eilanden

Langs de zuidkusten van de Canarische Eilanden is het deze maand vrijwel gegarandeerd zomers. Met name de badplaatsen die in het zuiden van Tenerife en Gran Canaria liggen zijn in september zeer zonzeker en aangenaam warm. Kies je voor een vakantie aan de noordkust, dan is het weer wat minder voorspelbaar. De kans is groot dat het daar eerder lenteachtig dan zomers is. Het is niet voor niets dat veel van de hotels op de Canarische Eilanden aan de zonnigere en warmere zuidkusten te vinden zijn.

[3] Aruba, Bonaire en Curaçao

Tropische hitte is vrijwel gegarandeerd als je kiest voor een zonvakantie naar Aruba, Bonaire of Curaçao. Deze drie eilanden behoorden vroeger tot de Nederlandse Antillen. Staatkundig behoort alleen Bonaire nog tot het land Nederland. Qua weer weet je dat het warm zal zijn en dat je de zon geregeld zult zien. Af en toe een tropische bui is iets wat in september ook normaal is voor alledrie de eilanden. Het aanbod van vakanties naar Aruba, Bonaire en Curaçao is groot. Kijk bij het boeken van een vakantie wel waar je hotel ligt, als je van het strand wilt genieten. Zo overnacht je op Bonaire vaak niet direct aan het strand. De meeste accommodaties liggen wel in de nabijheid van het water.

[4] Spanje

De Spaanse costa’s zijn ook in september nog warm en overwegend zonnig. De kustgebieden aan de oostkust kunnen af en toe een mindere dag kennen. Neerslag is niet helemaal uitgesloten. Dat geldt ook voor de eilanden Ibiza, Mallorca en Menorca. De kans op goed strandweer is daar ongeveer negentig procent. Af en toe kan het een dagje wat minder weer zijn. Maar zelfs dan zal het niet koud zijn. De zuidelijke kustgebieden in Andalusië zijn iets meer zonzeker en gemiddeld ook iets warmer. Wie voor een vakantie aan de Costa del Sol kiest die zal vooral te maken krijgen met warmte en zon.

[5] Cyprus

De ligging ten zuiden van Turkije zorgt ervoor dat het op het eiland Cyprus vrijwel alle dagen lekker weer is in september. Badplaatsen zoals Ayia Napa, Paphos en Larnaca kennen in september middagtemperaturen van gemiddeld 26 tot 32 graden. Het kan af en toe nog wat warmer worden. Gelukkig zijn er het zwembad of de zee om enigszins verkoeling op te zoeken. Het temperatuurverschil tussen het zeewater en de lucht is kleiner dan je zou denken. Langs de kust van Cyprus is de zeewatertemperatuur ongeveer 26 tot 27 graden.

Plaats een reactie