Nieuw alternatief voor booking.com

Aan het begin van de corona pandemie sprak het grootste deel van Nederland schande over Booking.com. De grootste aanbieder van hotelkamers op het internet.

Booking vroeg namelijk om miljoenen aan staatssteun terwijl ze net voor ettelijke miljarden had uitgekeerd aan haar aandeelhouders.

Zoek je een hotelkamer dan kun je niet over deze boekingreus heen. Op alle plekken ter wereld heeft de blauwe website wel een bed. Meestal is dat bed gelijk de laatste in het dorp, of het goedkoopste wat te krijgen is. Opvallende knoppen nodigen je uit om vooral te boeken via booking.

Logisch want van iedere hotelkamer die je boekt via booking krijgt het bedrijf met een hoofdkantoor in Amsterdam de nodige procenten.

De schande is de grond voor een nieuw alternatief

Al snel nadat het nieuws over booking de media werd ingeslingerd sprak men in alle talkshows over booking en de manier waarop ze werken. Ook de oprichters van Moonback zagen deze berichten en starte direct een crowdfunding actie. Onder de naam Beter Boeken kreeg de campagne binnen de kortste keren het beginkapitaal bij elkaar. Meer dan 1500 mensen steunde het plan en brachten 2 miljoen in het crowdfundingplatform potje. Waarmee het afgelopen jaar een nieuw hotel boeking platform is ontwikkeld.

De oprichters van Moonback/Beter boeken hebben een manifest geschreven waarin ze beloven dat hoteliers niet worden uitgemolken. Geld verdienen mag maar niet tegen elke prijs. De commissies die een hotel moet betalen blijven bestaan, maar zijn redelijk. Een hotel is geen melkkoe, hotels zijn partners. De commissie die Moonback nu vraagt ligt dan ook aanzienlijk lager dan bij Booking en een boeking van een terugkerende gast is alleen maar kostendekkend.

De website van Moonback is live

Een nieuwe hotel boekingsplatform bouwen doe je natuurlijk niet eventjes in een paar dagen. De livegang is dus ook goed voorbereid en gaat in stappen. Vandaag staan de eerste zeven hotels boekbaar op de website van Moonback. Wie nog een stedentrip zoekt naar Antwerpen moet echt eens kijken op de website van Moonback. Heb je al ervaringen met Moonback dan zijn we absoluut geïnteresseerd om je ervaringen te lezen.

Plaats een reactie