Nu ook betalen voor handbagage bij Eurowings

Bij Eurowings, de goedkope dochteronderneming van Lufthansa, variëren de handbagage-regels afhankelijk van het boekingstarief. Tot nu toe mocht je zelfs met het voordelige basistarief automatisch een groter stuk handbagage meenemen. Dat zou vanaf 31 augustus moeten veranderen.

Bij Eurowings kunnen klanten kiezen uit drie verschillende tarieven, elk met verschillende handbagagevoorschriften: “Basic”, “Smart” en “Best / BIZclass”. Vanaf 31 augustus veranderen de regels voor het basistarief. Klanten moeten dan extra betalen voor een groter stuk handbagage.

Onlangs nam Eurowings de vlucht tussen Amsterdam en Hamburg weer op in de dienstregeling.

Basistarief

Het basistarief is het voordeligste tarief bij Eurowings. Passagiers in deze tariefgroep mogen momenteel één stuk handbagage gratis meenemen van maximaal 55 x 40 x 23 centimeter en een maximaal gewicht van acht kilogram. Bij dit tarief is er echter geen garantie dat het stuk handbagage in de cabine wordt meegenomen. Als bijvoorbeeld een vlucht volgeboekt is, kan handbagage op een later tijdstip alsnog worden ingecheckt.

In de toekomst zal Eurowings echter niet meer automatisch grotere stukken handbagage in het basistarief opnemen. Voor vluchtboekingen vanaf 31 augustus 2021 mogen klanten met het basistarief alleen een klein stuk handbagage zoals een laptoptas of middelgrote handtas meenemen aan boord. De handbagage mag niet groter zijn dan 40 x 30 x 25 centimeter, meldt Eurowings in een actueel persbericht.

Wil je toch grotere handbagage zoals een trolley meenemen, dan zul je daar in de toekomst extra voor moeten betalen. De prijs voor een stuk bagage met een gewicht tot acht kilogram, dat de afmetingen van 55 x 40 x 23 centimeter niet mag overschrijden, zou dan vanaf tien euro per persoon en traject in het basistarief moeten zijn.

Smart tarief

Klanten met een smart tarief mogen een groter stuk handbagage met een gewicht tot acht kilogram en een afmeting van 55 x 40 x 23 centimeter aan boord van de automaat meenemen. Daarnaast is een kleiner stuk handbagage zoals een laptoptas of een middelgrote handtas toegestaan.

Passagiers die hun ticket tegen het Smarttarief hebben geboekt, nemen gegarandeerd hun handbagage mee aan boord van het vliegtuig. Bovendien hebben slimme passagiers recht op instappen met voorrang op alle Duitse luchthavens. Zo stap je sneller het vliegtuig in. Het Smarttarief is echter duurder dan het Basistarief. Hoeveel duurder dit is, hangt af van de boeking. De meerprijs varieert voor het smart-tarief ten opzichte van het basistarief met 20 tot 50 euro.

Plaats een reactie