Het duurste hotel ter wereld

Het duurste hotel ter wereld ligt op een afgelegen atol in de Stille Zuidzee, Tetiaroa genaamd. De goedkoopste prijs voor een enkele nacht “The Brando” deze zomer 4818 dollar, wat overeenkomt met 4100 euro. Het luxe resort werd in 2014 geopend door de kinderen van Hollywood-legende Marlon Brando († 80). De acteur had tijdens zijn leven een heel speciale band met het eiland.

Van bovenaf ziet de lagune van Tetiaroa eruit als een enorme badkuip gevormd door eilanden. En je begrijpt meteen waarom Marlon Brando meer dan 50 jaar geleden verliefd werd op dit kleine atol bij Tahiti.

Het was tijdens het filmen van de film “Muiterij op de Bounty” in 1962  dat de acteur de schoonheid van Tetiaroa ontdekte. De film werd genomineerd voor zeven Oscars en drie Golden Globes

In 1967 huurde Marlon Brando het atol voor 99 jaar van de eigenaar en bracht hij hier veel tijd door tot aan zijn dood – ook met zijn geliefde Tarita Tumi Teriipai, een Polynesische danseres die hij tijdens het filmen van Muiterij op de Bounty ontmoette.

Brando had de droom om een ​​hotelcomplex op de atol te bouwen, evenals een kolonie voor kunstenaars en een kreeften-kwekerij. De acteur stak veel geld in het project, maar van de plannen kwam niets terecht. Maar uiteindelijk maakten de kinderen van Marlon Brando de droom van hun beroemde vader waar: op 1 juli 2014, precies tien jaar na de dood van de acteur, openden ze het luxe resort “The Brando” op Tetiaroa.

Prijzige villa’s

De villa’s zijn gebouwd in Polynesische stijl, met veel hout en andere natuurlijke materialen.  Wie wil blijven slapen moet een goed gevulde portemonnee meenemen want volgens het resort kost de duurste accommodatie 19.000 euro per nacht.  Op het eiland zijn 35 van deze villa’s beschikbaar en deze zijn alleen met een privéjet bereikbaar. Naast een eigen strandje hebben alle villa’s ook nog een eigen zwembad.  Hoe het er allemaal uitziet kun je in de onderstaande video goed bekijken. Wie het hotel wil boeken kan dat direct doen op de website van The Brando. Ik kan het hotel niet vinden op booking.com

The Tetiaroa Residence from The Brando Resort on Vimeo.

Plaats een reactie