De duurste Duitse steden om te parkeren

De prijzen voor een parkeerplaats in Nederland lopen ondertussen de spuigaten uit.  Voor een middagje parkeren in Amsterdam is haast een persoonlijke lening nodig en andere grote steden zoals Utrecht, Den Haag en Rotterdam vragen ondertussen ook bizar hoge tarieven om je auto te mogen parkeren.  Dat is in Duitsland wel anders. Parkeren is daar eigenlijk nog best betaalbaar.

Hamburg en München  zijn de duurste steden om te parkeren

niet Berlijn, niet Frankfurt of Keulen, maar de havenstad Hamburg en de bierstad München verlangen het meeste geld voor een parkeerplaats in de binnenstad.  Dan nog zijn deze tarieven een lachertje in vergelijking wat men in Nederland durft te vragen.

De gemiddelde prijs voor twee uur parkeren in deze steden ligt gemiddeld rond de 6 euro.  De goedkoopste stad in Duitsland om te parkeren is Wuppertal, daar betaal je voor 2 uur parkeren maar € 2,50.
Veel hoger moeten de prijzen in Duitsland ook niet echt worden. Een  Duitse automobilist kan zich namelijk behoorlijk boos maken om de parkeertarieven in een stad en zoekt dan al snel verder naar een goedkopere plek om te parkeren en te winkelen.

Pas op met hotel garages in Duitsland

Hotels zien een parkeergarage tegenwoordig niet meer als service maar als een bron van inkomsten.  Een Hotel in Keulen verlangde vorig jaar bijna 36 euro voor 24 uur parkeren. Daarmee komt het hotel aardig in de buurt met de prijs van een dagje parkeren op Schiphol. Best dom van dit hotel want op nog geen 100 meter van het hotel betaalde ik in de openbare parkeergarage nog geen 11 euro voor 24 uur.  Parkeer dus nooit zonder na te vragen in de parkeergarage van het hotel, vraag altijd naar de tarieven.  Het kan trouwens ook anders in Bremen betaalde ik voor  24 uur in de parkeergarage van het hotel in de binnenstad slechts 8 euro.

 

Plaats een reactie