Pinnen in het buitenland wordt duur

Vandaag maakte de Rabobank bekend dat het pinnen in het buitenland geld gaat kosten. De klanten van de bank betalen vanaf september € 0,75 voor iedere geldopname bij een buitenlandse geldautomaat. Daarbij zijn de tarieven die de buitenlandse banken tegenwoordig vaak in rekening brengen nog niet meegenomen.  Geld opnemen bij een buitenlandse geldautomaat was vroeger kosteloos.

De wijziging van de Rabobank gaat pas in op 1 september, tijdens de komende zomervakantie is het opnemen van geld bij een buitenlandse geldautomaat dus nog gratis. Maar niet als de bank in het buitenland je graag wat euro’s wil afpakken zoals bij de Raiffeisenbank in Oostenrijk waar je bij iedere transactie (maakt niet uit hoe groot het bedrag is) tot 4 euro administratiekosten moet afrekenen.

Steeds meer zogenaamde vrije geldautomaten in het buitenland

In steeds meer toeristische gebieden duiken geldautomaten op van Euronext, Euronet, en Yourcash, deze automaten zijn vaak opvallend van kleur en tref je aan bij een koffiezaakje of een gemakswinkel. Deze zijn niet van een bank of een ander geldinstituut, maar van een bedrijf wat zijn geld verdiend door een service te verlenen op een plek waar geen geldautomaten zijn te vinden. Per opname kopen de kosten soms wel op tot 10 euro. Helemaal als het ook nog eens een vreemde valuta betreft, dan gebruiken deze geldautomaten een zeer ongunstige wisselkoers.

 

 

 

Plaats een reactie