Brussel op code geel

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft vanaf vandaag ‘code geel’. Daarmee vervalt een week na de rest van België het negatieve reisadvies dat vanuit Nederland van kracht was. Het aantal COVID-19-besmettingen is rond Brussel dermate gedaald dat het advies om niet naar de Belgische hoofdstad te gaan opgeheven kom worden. Goed nieuws voor wie graag een stedentrip naar Brussel wil maken.

Wat ons betreft is Brussel een echte aanrader voor wie een boeiende stad in België wil bezoeken. Zeker als je Antwerpen, Gent en Brugge al gezien hebt. Brussel is stadser, groter en wellicht wat minder toeristisch. Door de aanwezigheid van de EU-kantoren en veel hoofdkantoren van bedrijven, heeft Brussel een wat meer zakelijk karakter. Kijk daar doorheen en zie hoe leuk Brussel eigenlijk is. Er zijn verschillende leuke wijken en buurten, zoals Marollen en Grote Zavel. Brussel telt een aantal indrukwekkende en boeiende musea, waaronder de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. En Brussel staat natuurlijk bekend om de uitstekende biercafés waar je uit grote aantallen Belgische bieren kunt kiezen.

Je hebt toch wel een dag of twee nodig om de hele top 10 bezienswaardigheden van Brussel te bezoeken. Drie dagen zou eigenlijk nog beter zijn, zeker als je op je gemak de sfeer van de stad wilt proeven. Wie het niet erg vindt om tempo te maken die kan Brussel ook prima in een dag doen. Lees het verhaal maar van deze blogger die in 12 uur de highlights van Brussel bezoekt.

Coronaregels 

Er is sinds kort geen test- of quarantaineplicht meer als je vanuit Nederland naar België reist. Dat was voorheen wel zo bij een verblijf van 48 uur of langer. Ook voor de terugreis naar Nederland is er geen coronabewijs of quarantaine meer nodig. In Brussel heb je wel te maken met de lokale coronaregels. Er geldt een sociale afstand van tenminste 1,5 meter. Waar deze veiligheidsafstand niet mogelijk is, daar dien je een mondmasker te dragen. De gebruikelijke hygiëneregels gelden ook in België. In winkels, musea en horeca dien je een mondkapje dragen. In de horeca geldt deze verplichting niet zodra je aan tafel zit.

Waar overnachten in Brussel?

Brussel is groot en er is een ruim aanbod van hotels en andere accommodaties. Zeker nu het aantal zakenreizigers lager dan normaal ligt, kunnen de hotelkamerprijzen relatief gunstig zijn. Wie een comfortabel en gunstig gelegen hotel in Brussel zoekt die kan bijvoorbeeld kiezen oor een verblijf in het Brussels Marriott Hotel Grand Place. Vanwege de ligging nabij treinstation Brussel Centraal is het Hilton Brussels Grand Place misschien een nog betere optie. Dit is geen goedkoop hotel, maar wie goed oplet die kan een leuke aanbieding scoren voor een verblijf in dit luxe hotel. Ben je gevoelig voor sfeer en wil je toch die perfecte ligging hebben, dan is het gezellige Boutique Hotel Saint-Géry misschien een leuke optie voor je.

Voor meer overnachtingstips in Brussel kun je terecht op ‘Waar overnachten in Brussel‘. Daar vind je uitgebreide tips voor de leukste en beste hotels van Brussel.

Plaats een reactie