Corendon biedt weer Turkije vakanties aan

Reisorganisatie Corendon biedt weer vakanties naar Turkije aan. De vraag naar vakanties naar het mediterrane klant is dermate groot dat Corendon deze kans niet laat liggen. Voor wie het nog niet wist: Turkije heeft ‘code oranje’, wat neerkomt op een negatief reisadvies voor niet-essentiële reizen. Hoewel niet iedereen het er mee eens is: een vakantie wordt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken niet als essentieel beschouwd. Het gaat echter om een advies en niet om een verbod. Je mag best naar een land met code oranje op vakantie, zolang je je voor de terugreis maar laat testen en met een recente negatieve PCR-test het vliegtuig instapt. Verder is er het dringende advies om bij thuiskomst tien dagen in quarantaine te gaan.

Wat bij Corendon meespeelt in de beslissing om weer naar Turkije te vliegen, is dat het aantal besmettingen en het percentage positieve tests in Turkije momenteel ruim onder het niveau liggen waarbij landen in de EU wel een code geel krijgen van Nederland. In de vakantieregio’s liggen die cijfers nog gunstiger. Daarnaast kennen de bekende badplaatsen een vrij hoge vaccinatiegraad.

Alle cijfers kun je terugvinden op een speciale pagina waar Corendon uitlegt waarom zij reizen naar Turkije verantwoord vinden, hoe het zit met de reisverzekeringen en de regels met betrekking tot annuleren of omboeken. Als Corendon annuleert dan krijg je in ieder geval binnen twee weken je geld terug.

Testen en andere regels

Het reizen naar Turkije is eigenlijk net zo eenvoudig dan naar een aantal landen waarvoor ‘code geel’ geldt. Je moet minstens 14 dagen volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19, een bewijs hebben dat je korter dan zes maanden voor aankomst in Turkije positief bent getest op het COVID-19 virus of je moet een negatieve testuitslag hebben. Dat mag een PCR-test zijn (afgenomen binnen 72 uur voor aankomst in Turkije) of een antigenen-sneltest (afgenomen binnen 48 uur voor aankomst in Turkije). In de maanden juli en augustus wordt de PCR-test voor de reis naar het buitenland door de overheid betaalt. De test in Turkije, die nodig is voor de terugreis, kun je tegen € 25 per persoon af laten nemen in het hotel waar je verblijft.

Deze week nog vertrekken

Als je wilt kun je deze week nog vertrekken naar het zonovergoten Turkije. Corendon biedt een breed pakket aan vakanties naar Turkije aan. Zo kun je op dit moment al vanaf 478 euro per persoon een all-inclusive vakantie in Hotel Grand Park Lara vieren, vanaf 833 euro per persoon je een week ultra all-inclusive in de watten laten leggen in Azure By Yelken in Bodrum of vanaf 611 euro per persoon naar het Side Mare Resort in de geliefde badplaats Side verblijven.

Op de website van Corendon kun je alle actuele reizen naar Turkije bekijken en boeken.

Plaats een reactie