Bulgarije, Hongarije en Corsica naar code geel

Het aantal reisbestemmingen met ‘code geel’ wordt vanaf morgen uitgebreid. Vanaf vrijdag 4 juni 2021 geldt er geen negatief reisadvies meer voor de landen Bulgarije en Hongarije. Binnen Frankrijk gaat het eiland Corsica van code oranje naar code geel. Met deze aanpassingen die door het ministerie van buitenlandse zaken doorgevoerd worden komen er een aantal belangrijke vakantiebestemmingen op ‘code geel’ te staan. Denk aan de Hongaarse hoofdstad Boedapest of het onder jongere populaire Sunny Beach aan de kust van de Zwarte Zee. Deze Bulgaarse zonbestemming is ideaal voor wie tegen een bescheiden bedrag een typische zon-, zee- en strandvakantie wil vieren zonder zich al teveel te bekommeren om belangrijke bezienswaardigheden of culturele activiteiten.

Geen quarantaine of test nodig voor terugreis

Het opheffen van het negatieve reisverbod voor vakanties naar Hongarije, Bulgarije en Corsica heeft als gevolg dat je geen negatieve coronatest nodig hebt om Nederland weer in te mogen en dat je bij thuiskomst niet in quarantaine hoeft als je geen COVID-gerelateerde klachten hebt.

Regels voor de heenreis

Bij het reizen gelden er regels van twee kanten. Nederland zet het licht op geel, maar dat betekent nog niet dat je zomaar naar de betreffende bestemming mag reizen of dat daar geen voorwaarden aan vast zitten. Zo heeft Frankrijk al te kennen gegeven pas vanaf 9 juni weer toeristen uit het buitenland te willen zien. Wat daarbij de voorwaarden zullen zijn, is nog niet bekend. Het betekent dat Corsica pas vanaf volgende week woensdag weer internationale toeristen verwelkomt.

Wil je als Nederlander naar Bulgarije reizen? Dan moet je volledig gevaccineerd zijn, óf al in het afgelopen half jaar corona gehad hebben en dat kunnen aantonen, óf een negatieve testuitslag hebben (PCR-test of antigeentest).

Hongarije blijft als vakantiebestemming lastig, ondanks de code geel die morgen ingaat. Dit zegt de Nederlandse overheid over reizen als Nederlander vanuit Nederland naar Hongarije: “Er gelden in Hongarije reisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Alleen inwoners van Hongarije mogen het land inreizen. Zij moeten na terugkomst in Hongarije 10 dagen in quarantaine óf in totaal 2 negatieve testen laten afnemen. Zij mogen de thuisquarantaine verlaten als zij na aankomst binnen 5 dagen twee negatieve PCR-coronatesten kunnen laten zien. Deze moeten met minimaal 48 uur tijdsverschil zijn afgenomen (op eigen kosten). De 1e PCR-test mag uit een Schengenland, de Verenigde Staten of Canada afkomstig zijn. De 2e test moet in Hongarije worden afgenomen. Het volgen van de quarantaineregels wordt door de Hongaarse politie gecontroleerd.” Misschien toch maar even wachten met het boeken van een vliegticket naar Boedapest?

Plaats een reactie