Vakantie in Stiermarken Oostenrijk

Puur natuur is wat Stiermarken kenmerkt, het is op een na grootste deelstaat van Oostenrijk qua oppervlakte. Meer dan driekwart van Stiermarken wordt gekenmerkt door bossen, weilanden en landbouwgebieden.

De hoge bergen zoals het gebied rond de Dachstein en de Fischbacher Alpen en de steden Stiermarken, die inspireren door interessante architectuur en samen een rijk cultuurlandschap, vormen een groot contrast.

Eerst en vooral de provinciehoofdstad Graz en het idyllische stadje Loeben. Je vakantie in Stiermarken kun je op verschillende manieren organiseren en bijvoorbeeld een leuke stedentrip naar Graz maken of een lang weekend op de piste doorbrengen in een van de 75 skigebieden van de deelstaat.

Culinaire verassingen in Oostenrijk

In ieder geval zal de vakantie heerlijk zijn, want Stiermarken biedt, vanwege zijn afwisselende karakter, voor iedereen wat wils. Op culinair niveau wordt in de Steiermark op hoog niveau gekookt en dat gaat natuurlijk samen met de beste Oostenrijkse wijnen die natuurlijk afkomstig zijn van de bergen in het zuidelijke gedeelte van de Stiermarken. Een ander typisch product uit het groene hart van Oostenrijk is Kernöl, een olie gemaakt van pompoenpitten. Deze olie is lekker op salades en om gewoon een broodje mee te dippen.

Lekker eten in Steiermark

Een bezoek aan één van de Buschenschanken mag zeker niet ontbreken. Een Buschenschank is in de regel een boerderij of landbouwbedrijf die zijn eigen eten en drank schenkt en serveert. In de wet is vastgelegd dat een Buschenschank alleen koude spijssen en drank mag aanbieden aan zijn gasten. De beste Buschenschanken vindt je in de regel bij een wijnboer. Waar je heerlijk kunt genieten van lekkere vleeswaren en de eigen wijnen. Vaak vergezeld met enthousiaste verhalen van de eigenaren.

Actieve vakanties in de Stiermarken

Een actieve vakantie in Stiermarken is ook een aanrader, ga lekker fietsen en vergeet vooral je wandelschoenen niet. Duizenden kilometers aan uitgezette wandelingen liggen al op je te wachten.

Maak je vakantie in de Steiermark af met een bezoekje aan één van de thermen. Op diverse plekken borrelt kokend heet mineraal-houdend heilzaam water uit de grond. Het water heeft goede eigenschappen voor je lichaam en is een ultiem relax momentje. Bezoek bijvoorbeeld de thermen van Bad blumau of Bad Waltersdorf. Na een dag ontspanning kom je herboren thuis.

Overnachten in Stiermarken

Zoek je een plek om te overnachten? Naast diverse hotels en campings kun je ook steeds vaker terecht in kleinschalige appartementen bij reislustige inwoners van het groene hart van Oostenrijk. Overnachten in de Stiermarken is ideaal want je bent dichtbij de natuur en natuurlijk krijg je van je gastheer- of vrouw de beste tips voor een ideale vakantie

Plaats een reactie