Is het half april wel warm genoeg op Rhodos?

Dat Sunweb een testreis naar Rhodos organiseert is breed opgepikt door de media en heeft daardoor een groot publiek bereikt. Het nieuws dat gisteren duizenden mensen zich al opgegeven hebben voor deze coronavrije vakantie wekt dan ook geen verbazing. De belangstelling is zelfs zo groot dat de website van Sunweb platgelegen zou hebben vlak nadat het inschrijven mogelijk werd. Dat kan sinds gisteravond 18:00 uur en enkele minuten later meldde NH Nieuws dat de website van reisorganisatie Sunweb sinds 18.05 uur onbereikbaar was, waarschijnlijk door de enorme belangstelling voor de coronaproof vakantie naar Rhodos.

Waar de Rhodos-gekte ook merkbaar was, was op de websites klimaatinfo.nl en Rhodos voor beginners. De pagina’s over het weer op Rhodos en de beste reistijd voor Rhodos gingen uit hun dak. Duizenden mensen hebben gisteren gekeken wat voor weer ze op Rhodos kunnen verwachten. Die vraag komt niet uit de lucht vallen, want het heeft een reden dat het vakantieseizoen op Rhodos pas rond het einde van april begint en pas in juni echt op gang komt. Die reden is dat zomerse weersomstandigheden in de aprilmaand absoluut niet gegarandeerd zijn.

De eenmalige reis naar Rhodos die door Sunweb en Transavia georganiseerd wordt heeft 12 april als vertrekdatum. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt op Rhodos halverwege april rond de 20-21 graden. Dat zijn de langjarige gemiddeldes. In de praktijk komen de middagtemperaturen in die periode tussen de 15 en 26 graden uit. Met een beetje pech heb je dus te maken met vrij koele lentedagen, waarbij de aan die kant van Rhodos vaak vrij stevige wind de gevoelstemperatuur lager uit kan laten komen. Met wat geluk kun je te maken hebben met zonovergoten zomerse dagen, waarbij de middagtemperatuur naar zomerse waardes van 25 graden oploopt. Feit is dat het weer op Rhodos in april nog wispelturig en onvoorspelbaar kan zijn. Wie de actuele weersverwachtingen voor Rhodos-Stad bekijkt die ziet bijvoorbeeld voor vandaag een verwachte maximumtemperatuur van slechts 10 graden Celsius, maar de komende dagen loopt het kwik geleidelijk op naar 19 graden halverwege volgende week.

Als je de klimaatcijfers van Rhodos bekijkt dan komt al snel de vraag naar boven of het zwembad van het Mitsos Grand Beach Hotel in Rhodos-Stad verwarmd is. Als dat niet het geval is, dan zal het zwembad voor velen te koel zijn.

De reis naar Rhodos

Het onzekere weer doet geen afbreuk aan de belangstelling voor de Sunweb all-inclusive reis naar Rhodos. De wens om op vakantie te gaan is zo groot, dat de geneugten zwaarder wegen dan de mogelijke nadelen. Want behalve de kans op minder mooi weer is er nog iets wat niet iedereen even leuk zal vinden: je mag tijdens deze achtdaagse vakantie het hotelterrein niet verlaten. Het is dus echt een all-inclusive vakantie waarbij je acht dagenlang in het hotel verblijft.

Bekijk alle voorwaarden van deze reis

Plaats een reactie