Weer heerlijk naar de camping in Frankrijk

De afgelopen jaren zag je een trend dat vakanties steeds vaker buiten Europa plaats begonnen te vinden. Vooral de jaarlijkse langere vakantie bracht mensen in toenemende mate naar verre landen zoals Thailand, Zuid-Afrika, Mexico en de Verenigde Staten van Amerika. Wie kijkt naar de ontwikkeling van de prijzen van vliegtickets die zal moeten concluderen dat het niet gek is dat men het steeds verder weg begon te zoeken. Ver weg werd normaler en wie op een feestje vertelde dat er in de zomervakantie in Frankrijk gekampeerd werd, die deed dat bijna op een verontschuldigende toon. “Wat wij doen de komende vakantie? Niet veel bijzonders. We gaan deze zomer gewoon naar Frankrijk.”.

Herkenbaar? Waarschijnlijk wel. Want kamperen in Frankrijk dat is vooral wat je ouders vroeger deden. Het was uit de tijd dat je nog niet voor een habbekrats de halve wereld over kon vliegen en dat een reis naar Frankrijk nog bijna iets exotisch was. Nu leek Frankrijk net zo ordinair geworden te zijn als een middagje naar een meubelboulevard, uit eten bij een vreetschuur of feesten op een dorpsbraderie. Niet echt instagramwaardig, zeg maar. Maar toen kwam corona. Het virus dat de hele wereld overhoop gooide. Het kunnen reizen werd in het voorjaar van vorig jaar ineens niet meer vanzelfsprekend. In de zomer waren de mensen ineens blij als er weer naar Frankrijk, Italië of Portugal gereisd mocht worden.

Nu zitten we in een lockdown die nog wel even aan zal houden. Het land zit zowat op slot en reizen voor recreatieve doeleinden wordt afgeraden. Een gevolg van dergelijke omstandigheden is dat mensen hun perspectieven en wensen keer op keer bijstellen. Nu is een vakantie op een camping in Frankrijk ineens een droomreis. Want thuisblijven of in Nederland vakantie vieren is nu het mindere alternatief. Mensen dromen smachtend ervan om met de caravan, camper of tent naar Normandië, de Dordogne of een andere geweldige regio in het adembenemende Frankrijk te kunnen reizen. Ineens is er het besef dat een vakantie in het veelzijdige Frankrijk, het bergachtige Oostenrijk of zelfs het nog dichterbij gelegen Duitsland heerlijk kan zijn. In deze tijd waarin reizen naar droombestemmingen zoals Mauritius, Japan of Peru vrijwel ondenkbaar is, is Frankrijk ineens weer helemaal geweldig. Eigenlijk is het dat altijd al geweest, maar zijn we jarenlang verblind geweest door de zucht naar meer en verder. Nu willen we gewoon weer heerlijk naar de camping in Frankrijk.

Plaats een reactie