Skigebieden Salzburg sluiten mogelijk voortijdig

De verlengingen van de lockdown in de diverse landen rondom Oostenrijk zoals Duitsland en Nederland en mogelijk ook Oostenrijk zelf, zorgen voor veel onduidelijkheid en onzekerheid bij de skigebieden in grote delen van Oostenrijk.

Op dit moment schermen de landen allemaal met strenge reis- en quarantaine regels. Volgens de voorzitter van de hoteliersvereniging in Salzburg heeft het voor veel hotels en skigebieden geen zin om open te blijven als er maar een handje vol daggasten komt. De kosten voor personeel, liften en het onderhouden van de skipistes wegen niet op tegen de opbrengsten.

De week rond carnaval is normaal gesproken één van de drukste periodes in Zell am See volgens de bedrijfsleider van de Schmittenhöhebahn en zou theoretisch gezien het verloren jaar een beetje goed kunnen maken. Nu de Duitse overheid heeft besloten dat de lockdown en de mogelijkheid tot reizen wordt uitgesteld tot na het paasweekeinde is deze kans ook verkeken. Op Duitse en Nederlandse toeristen en vakantiegangers rekent de bedrijfsleider in ieder geval niet meer.

Indien bekend wordt gemaakt dat de Oostenrijkse Lockdown in de huidige vorm waarbij de skigebieden wel mogen openen maar de hotels, en restaurants op de pistes gesloten moeten blijven wordt verlengd. Dan ziet het er somber uit voor de meeste skigebieden en is het economisch niet verantwoord de liften nog open te houden. Een voortijdig einde van het skiseizoen ligt dan voor de hand. Op dit moment rekenen de meeste skigebieden met een omzetverlies van meer dan 90%.

Plaats een reactie