10 toffe reisboeken voor onder de kerstboom

Reizen zag er afgelopen jaar heel anders uit en in 2021 zal het ook anders zijn. Ondanks dat er de komende maanden druk wordt gevaccineerd blijven verre bestemmingen voorlopig nog een droom.  Om het leed te verzachten en toch te kunnen genieten van al het moois wat reizen brengt heb ik een top 10 van reisboeken samengesteld.  Bestel je deze boeken dit weekend dan is de kans groot dat je ze nog onder de kerstboom kunt leggen.

 

1. 101 Wereldwonderen

top 10 reisboeken Lonely planet kennen we allemaal wel als uitgever van reisboeken en praktische reisgidsen, dit jaar is de hardcover met de 101 Wereldwonderen onze favoriet. Je lees alles over de mooiste plekken op de aarde en hoe je ze zelf kunt bezoeken als de pandemie voorbij is.  Wat tref je aan in deze prachtige hardcover? Bestemmingen zoals de Chinese muur, de Amazone en Antarctica. Maar gelukkig ook dichterbij zoals in Frankrijk waar Bordeaux, en Mont-Saint Michel niet ontbreken. (Dit boek is trouwens in het Nederlands verkrijgbaar)

Bekijk de prijs

2. Best in travel 2020

top 10 reisgidsenIk zet nog een boek van Lonely Planet in de top 10. het boek best in travel 2020 is een jaarlijks terugkerende uitgave met reistips voor het komende jaar. Omdat 2020 een verloren reisjaar is, fungeert dit boek nog steeds als advies voor 2021. Wie weet kunnen we volgend jaar wel één van de bestemmingen bezoeken. Dit boek met 224 pagina’s en prachtige foto’s is wel geschreven in het Engels. (het is ook leverbaar als e-book)

Bekijk de zeer voordelige prijs

3. Verliefd op Nederland

boeken top 10 nederlandEen vakantie in Nederland was afgelopen jaar ongekend populair. De campings waren vol, er was geen vakantiehuisje meer te krijgen en Nederlanders hebben Nederland weer herontdekt.  Logisch dat Verliefd op Nederland een snelle stijger is in onze top 10. Dit gave boek met 192 pagina’s vol informatie en vooral prachtige foto’s brengt voldoende inspiratie voor een vakantie in eigen land.

Bekijk verliefd op Nederland bij Bol.com

4. ANWB Motorboek

ANWB MotorboekMotorrijden is ongekend populair geworden en momenteel corona technisch gezien ook een veilige manier van reizen. Het ANWB-Motorboek heeft 30 routes beschreven op een luchtige wijze. Wat dacht je van de “Kauwe Kak” rit dwars door Wassenaar, het Gooi en Haarlem.  Verder staan er ook nog routes in langs de Atlantikwall en de Route van Napoleon.  Leuk voor een fanatieke motorrijder, Leg wel de motor aan de ketting anders zit je eerste en tweede kerstdag achterop de motor in plaats van aan het kerstdiner.

Bekijk het ANWB Motorboek

5. Frankrijk binnendoor

Frankrijk BinnendoorGa toch eens van die autobaan af, en ontdek Frankrijk  vanaf de provinciale weg en van die kruip-door-sluip-door weggetjes. Ruud is een Francofiel en beschreef zijn favoriete route door Frankrijk en breng dar samen met leuke anekdotes en ongekend veel reistips. Logisch dat dit boek afgelopen jaar niet uit de top 10 te slaan was.  Ondertussen schrijft Ruud nu aan zijn tweede boek over Frankrijk, eind maart ligt de Loire Binendoor in de schappen.

Bekijk de enige echte reisgids voor Frankrijk

6. Camperboek (ANWB)

camperboek anwbDe campers waren afgelopen jaar niet aan te slepen, de levertijd voor een nieuwe camper is opgelopen tot maanden en een camper huren? Wie nu niet boekt, grijpt volgend jaar echt mis. De ANWB bracht een prachtig boek uit met 24 camperroutes door Europa. Van een paar 100 kilometer tot een route van zelfs 3000 kilometer. Elke route is rijkelijk voorzien van informatie en mooie foto’s.

Bekijk het Camperboek

7. 52 zondagen wandelen & lunchen

wandelen en lunchenDe zondag was vroeger onze vaste wandeldag, lekker naar de Veluwe of de Posbank en dat sloten we meestal af met een Pannekoek bij één van die leuke restaurantjes in de buurt. Maar er is meer dan de bovengenoemde natuurgebieden. Dat bewijst het boek 52 zondagen wandelen & Lunchen. Verdeeld over 216 pagina’s krijg je veel inspiratie voor een leuke wandeling ergens in Nederland. Hou er wel even rekening mee dat het lunchen de komende weken nog niet overal mogelijk is.

Bekijk de aanbieding

8. De Allermooiste dorpen van Nederland

top 10 boeken plaats 8Eigenlijk heb je dit boek niet nodig, want de mooiste dorpjes van Nederland zijn al beschreven op mooistedorpjes.nl een prachtige website met alle actuele informatie.  Er is door de ANWB ook een mooi boek gemaakt. Volgens de redactie is het Groningse Winsum het mooiste dorpje van Nederland. Daar zijn de meningen over verdeeld, want mijn geboortedorp (eigenlijk een stad) namelijk Doesburg is mooier.

Benieuwd naar de allermooiste dorpen van Nederland?

9. De ASCI-campinggids 2021

asci campingboekBijna een kilo zwaar, en nog steeds ongekend populair bij de fanatieke kampeerders. De groene campingbijbel gaat dit jaar weerrecords breken, meer dan 3000 campings in Europa worden in detail beschreven. Meer dan 300 inspecteurs hebben alle campings in de gids bezocht en gekeurd.  De gids komt samen met de ASCI-kortingskaart waarmee je ook nog eens korting krijgt op je overnachtingen. Een kerstcadeau met benefits dus.

Bestel de beste campinggids van Nederland

10. Stedenlust – kookboek van je favoriete steden

werelds koken met dit kookboekNieuwe steden ontdekken dat was mijn plan voor 2020. Dat is dus niet helemaal gelukt, wel heb ik nieuwe keukens ontdekt. Nieuwe smaken en nieuwe gerechten dankzij Stedenlust een boekje uit de serie van Time to Momo. De schrijfster van dit leuke kookboekje neemt je mee langs 44 steden en laat je kennis maken met de culinaire hoogtepuntjes. Zoals een echte Napolitaanse pizza, de enige echte New York Burger en natuurlijk ontbreken de Belgische wafels niet.

Begin gelijk met koken met Stedenlust

Plaats een reactie