Met z’n allen naar Terschelling

De reisbeperkingen die gelden voor vakanties naar het buitenland, zorgen nog steeds voor een grote vraag naar vakanties binnen Nederland. De Zeeuwse kust doet het al maandenlang uitzonderlijk goed als vakantiebestemming, de Nederlandse nationale parken staan enorm in de belangstelling en vooral de Nederlandse Waddeneilanden zijn populairder dan ooit. Het is voor veel Nederlanders die ene bestemming waar ze al heel lang naartoe wilden, maar waar het nog nooit van gekomen was. Als je dan toch in Nederland ‘moet’ blijven, dan is 2020 hét moment om richting de eilanden in de Waddenzee te varen. Je vindt er rust en ruimte. Dit zijn van die plekken waar je vrijwel geheel zelfvoorzienend een fantastische vakantie kunt vieren.

Wie dat wil, die kan hier uitstekend mensen ontwijken. Denk bijvoorbeeld aan de fietstochten die je op Ameland kunt maken of de lange strandwandelingen op eilanden zoals Texel of Terschelling. Vooral deze twee eilanden zijn geliefd dit jaar. Wie op dit moment zoekt naar accommodaties op Terschelling, die zal merken dat het aanbod krap is. Het lijkt er wel op alsof we met z’n allen naar Terschelling gaan op dit moment.

Herfstvakantie

Voor de herfstvakantie, die komende week in een groot deel van Nederland begint, lijken de Waddeneilanden grotendeels vol te zitten. Wie goed zoekt en niet te kieskeurig is, die zal nog wel wat vinden. Reken wel op prijzen die gemiddeld hoger liggen dan normaal. Het is immers een kwestie van vraag en aanbod op dit moment. Naast het zoeken naar ene geschikt hotel of appartement, kan het voor de herfstvakantie lastiger zijn om een overtocht te vinden. De veerdiensten naar de Waddeneilanden zijn vooral beperkt wat betreft het aantal auto’s dat de overtocht kan maken. Wie deze komende herfstvakantie nog naar Terschelling of één van de andere eilanden wil varen, die zal niet lang meer moeten wachten met boeken.

Uitwaaien of rustiger weer?

Op dit moment is het wisselvallig en winderig op de Waddeneilanden. Vooral die wind is kenmerkend voor het klimaat van de Waddeneilanden. Wie heerlijk uitwaaien als een ideale vakantie ziet, die zit over het algemeen goed op de eilanden. De noordwestelijke ligging zorgt ervoor dat de elementen van de natuur vaak vrij spel hebben. De vooruitzichten voor volgende week zijn nog onzeker. Waarschijnlijk is het begin van de week nog net zo wisselvallig als nu. Voor de tweede helft van de week is er een redelijke kans op een weersverbetering.

Plaats een reactie