Kerstmarkten Keulen 2020 afgezegd

Kerstmarkten Keulen 2020 afgezegd

Slecht nieuws voor iedereen die in december graag over de kerstmarkten in Keulen slentert en zich ondertussen alweer verheugd aan een glaasje gluhwein of een ander typisch kerstmarkt gerecht,

De organisatoren van de kerstmarkten in Keulen hebben besloten op grond van de huidige situatie dat het niet verantwoordelijk is om de kerstmarkten in de stad doorgang te laten vinden.

De voorbereidingen voor de kerstmarkten liepen al op volle kracht alleen het besluit dat er per bezoeker 7 vierkante meter ruimte en een registratieplicht voor bezoekers hebben de organisatoren doen besluiten om dit jaar de kerstmarkten te annuleren.

Voorbode voor overige kerstmarkten in Duitsland?

Of het nieuws uit Keulen een voorbode is voor meer afzeggingen is nog niet bekend. De verwachting is wel dat veel andere steden zullen volgen.

Volgens een enquête van een Duitse kant geeft 41% van de lezers aan dat de kerstmarkten dit jaar niet door zouden moeten gaan. 56% gaat de gezelligheid van de kerstmarkten wel missen en hoopt dat met gepaste maatregelen de markten alsnog doorgang kunnen vinden.

Kerstmarkt Centro met reuzenrad?

Het is nog onduidelijk of de kerstmarkt rondom het winkelcentrum Centro in Oberhausen dit jaar doorgang vindt. Het stadsbestuur van Oberhausen wacht nog steeds op de maatregelen die de Landesregierung van Nord Rhein Westfalen moet nemen. Volgens de eigenaar van Centro zou het geen probleem moeten zijn, alle bezoekers aan het grootste winkelcentrum van Europa zijn al gewend aan het dragen van een mondkapje en in de winter draagt toch iedereen een sjaal.

Wat wel zeker is dat het grootste mobiele reuzenrad van Duitsland met een hoogte van bijna 60 meter dit jaar weer in Oberhausen staat. De locatie is nog afhankelijk of de kerstmarkten doorgaan of niet.

De impact op het annuleren van de kerstmarkten in Keulen is natuurlijk enorm. De Keulse kerstmarkten trekken jaarlijks miljoenen bezoekers naar de stad. Tijdens de weekeinden is geen hotelkamer meer vrij in Keulen. Het afzeggen van de kerstmarkten heeft dus een enorme financiële impact op de toeristische sector in de stad en niet te vergeten de overige winkels die mee profiteren van het grote aantal bezoekers.

Plaats een reactie