Curaçao is de topper van nu

Nu steeds meer bestemmingen binnen Europa op ‘oranje’ schieten, wordt de spoeling van veilige vakantiebestemmingen steeds kleiner. Zeker nu Spanje en steeds meer delen van Frankrijk door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken de status ‘oranje reisadvies’ hebben gekregen. Het coronavirus is binnen het Europese vasteland aan een opmars bezig en ook de eilanden blijft een tweede golf kennelijk niet bespaard. In Spanje moeten daardoor ook de Balearen en de Canarische Eilanden het ontgelden. Nederlandse toeristen die naar die eilanden willen gaan, die moeten dat alleen maar doen als reizen noodzakelijk is. Anders moet je bij terugkomst in quarantaine en geldt er geen terughaalplicht meer voor de reisorganisaties voor wie nu wel vertrekt.

Curaçao is één van de weinige plekken, samen met buureiland Bonaire, waar je op dit moment nog wel onbezorgd naartoe kunt reizen. Hoe lang dat zo blijft, hangt helemaal af van in welke mate Curaçao het virus buiten de deur weet te houden. Waar het eiland mede van profiteert, is dat de beste reistijd voor Europa ook een beetje tegen het einde aanloopt. September is over het algemeen nog prima aan de Middellandse Zeekust, maar daarna neemt het aantal echte stranddagen snel af. De Canarische Eilanden zijn daar een uitzondering op, waardoor het negatieve reisadvies daar hard aankomt.

Wie naar Curaçao op vakantie wil gaan, die heeft de zekerheid dat het tropisch warm is. De zon laat zich het hele jaar door geregeld zien op Curaçao. Zelfs wetende dat de laatste maanden van het jaar qua neerslag niet de beste reistijd voor Curaçao betekenen, is het er veel beter dan in het straks veel koeler wordende Europa. En zelfs als het een keertje geen topweer is om op één van de stranden van Curaçao te liggen, is er voldoende te doen bij prima temperaturen. Zo is hoofdstad Willemstad echt een dagje waard en kun je ook bij minder goed weer heerlijk genieten van de onderwaterwereld van het eiland.

Wie de komende weken nog naar een leuk hotel op Curacao wil vliegen, die moet er snel bij zijn. De vakanties naar dit tropische paradijs vliegen op dit moment als warme broodjes over de toonbank.

Plaats een reactie