QR code vereist voor vakantie in Spanje

Vanaf 1 augustus is er een wijziging van de corona-wet voor Spanje van kracht, wat inhoudt dat je 48 uur voor je vertrek een gezondheidsverklaring moet invullen op een speciale website. Op deze website moet je aangeven met welke vlucht je naar je Spaanse bestemming komt en niet geheel onbelangrijk  waat je tijdens je vakantie verblijft.

Het formulier staat al op de website van de Spaanse gezondheidsdienst. Je kunt het formulier ook  via een App in de App Store voor je telefoon invullen, zo heb je de juiste gegevens altijd bij je. Het formulier dat u moet invullen voor iedereen die met u reist, bevat een QR-code, deze code toont u bij de checkpoints op bijvoorbeeld de luchthaven en op basis van de door u gegeven antwoorden bepaalt de overheid of u verder getest moet worden  op het virus of dat je gewoon een fijne vakantie kunt hebben.

Met de QR code volgen de Spaanse autoriteiten de collega’s in Griekenland die een soortgelijk systeem vorige week hebben ingevoerd. Dat leverde in eerste instantie veel vragen op maar lijkt nu goed te werken.

Om dit moment en tot 1 augustus krijg je een formulier uitgereikt in het vliegtuig, deze worden bij aankomst handmatig gecontroleerd wat tot veel oponthoudt leidde op de luchthaven van Mallorca. Waardoor de vereiste 2 meter afstand houden niet kan worden gewaarborgd.

Wie dus op vakantie gaat naar Mallorca, Ibiza of Minorca doet er tevens goed aan om voldoende mondkapjes mee te nemen. De plaatselijke autoriteiten hebben namelijk besloten dat het dragen van een mondkapje in de openbare ruimte verplicht is. Alleen op het strand is het dragen niet verplicht.

Plaats een reactie