Vakantie naar Griekenland geen toegang zonder QR code

Vakantie naar Griekenland alleen met een QR-code

Nu de grenzen weer openen mogen we ook weer op vakantie naar Kreta, Corfo, Kos of  één van de vele andere mooie eilanden van Griekenland.Alleen voordat je vertrekt moet je nog wel wat doen anders wordt je linea reactie weer teruggestuurd naar huis door de Griekse douaniers.

Minimaal 48 uur voor vertrek dien je online een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen alle reizigers zijn verplicht dit formulier in te vullen en mee te nemen. Dat kan als digitale versie op je mobiel of je mag een printje meenemen.

Hoe werkt het

Je vult online het formulier in (Engelstalig) daarin wordt wel veel gevraagd, zoals je naam en adres, geboortedatum vluchtnummers en of je voorafgaand aan je vakantie ergens anders bent geweest.  Nadat je het formulier hebt ingevuld krijg je een e-mail terug met een bevestiging en meer informatie.

Deze e-mail heeft ook een QR-code deze laat je bij  het uitstappen door een speciaal getrainde medewerker van de luchthaven scannen en hij of zij verwijst je dan op basis van de informatie die hebt gegeven door naar de uitgang of naar een medische dienst.

De medische dienst zal waarschijnlijk wat medische vragen over het virus stellen en je temperatuur opmeten Indien er dan nog steeds twijfels zijn zal de medische dienst vervolgens een covid-19 test bij je afnemen en je krijgt het verzoek om minimaal 36 uur in zelf-quarantaine te gaan op je hotelkamer.  Zodra de test negatief is mag je eindelijk echt vakantie gaan vieren.

Heb je nu net een [bl id=”6835″]lastminute naar Griekenland [/bl]geboekt? Dan kun formulier ook invullen.  Je kunt het bekijken op op de website van de Griekse overheid.

5 gedachten over “Vakantie naar Griekenland geen toegang zonder QR code”

  1. Hallo Bjorn, volgens mijn informatie moet je dan ook het formulier invullen en bij de grensovergang overhandigen.

  2. Hoe zit dat met de plf document? Deze heb ik ingevuld en ook een bevestiging van gekregen. Alleen daar staat geen QR code bij. Hoelang is het daar wachten op, voordat je deze op je mail krijgt?

Plaats een reactie