Vakantie naar Mallorca of Ibiza? Mondkapje mee!

Komende weken een vakantie in de planning staan naar één van de eilanden van de Balearen, (Mallorca, Ibiza en Menorca) dan mag je alvast mondkapjes inpakken. Vanaf morgen (10 juli) wordt de tijdelijke Corona wetgeving aangepast aan de eisen die de Catalaanse overheid ook op het vaste land heeft ingevoerd.

Een mondkapje is verplicht in de openbare ruimte, dus als je op straat loopt, naar een terrasje, of op plekken komt waar de minimale afstand van 1,5 meter niet haalbaar is dien je een mondkapje te dragen.

Uitzonderingen op de draagplicht

Er zijn een paar uitzonderingen,  op het strand en bij het zwembad is een mondkapje niet nodig, ook bij sportieve activiteiten zoals hardlopen op het strand mag je het mondkapje af doen.   Heb je last van kortademigheid dan vervalt de plicht ook, alleen is het dan denk ik verstandiger om gewoon thuis te blijven.  Kinderen zijn ook uitgezonderd.

Het dragen van een mondkapje was trouwens al wel verplicht in openbare gebouwen en in het openbaar vervoer.  Gelukkig vallen het aantal besmettingen op Mallorca en Ibiza nog mee, alleen sinds de recentelijke uitbraak in de provincie Catalonie zijn de Spaanse autoriteiten zeer voorzichtig en wil men een verdere uitbreiding van het Corona virus voorkomen.

Een overzicht van alle corona maatregelen op Mallorca kun je hier vinden.

Plaats een reactie