Het Colosseum is weer te bezoeken

Het toerisme in Europa begint weer langzaam op gang te komen. Vanaf 15 juni kunnen wij Nederlanders weer naar verschillende landen op vakantie gaan, waaronder Italië. Dat betekent dat geliefde Italiaanse bestemmingen zoals Toscane, Gardameer en Rome weer te bezoeken zullen zijn. De Italiaanse musea en bezienswaardigheden zijn sinds kort ook weer aan het opengaan voor het publiek. Sommige plekken zijn nog aan het stoeien met hoe ze dit gaan doen met inachtname van de anderhalvemeterregel, terwijl een deel van de toeristische attracties alweer operationeel zijn. Zo is het Colosseum in Rome weer te bezoeken. Wel beperkt in aantal bezoekers en met inachtname van een aantal regels:

  • Het gebruik van mondkapjes is verplicht
  • Je moet 1,5 meter afstand houden tot andere bezoekers
  • Voordat je naar binnen kunt, wordt er een temperatuurscheck gehouden. Is de lichaamstemperatuur hoger dan 37,5 graden Celsius, dan mag je niet naar binnen
  • U moet door een veiligheidscheck
  • Het is verplicht om een geldig ID of paspoort te kunnen tonen

Het aantal toegangstickets is beperkt. Reserveren is op basis van datum en tijdslot. Wil je het Colosseum bezoeken, dan is op tijd reserveren sterk aanbevolen. Bij het ticket is de entree tot de Palatijnse Heuvel en het Forum Romanum inbegrepen.

De tickets voor het Colosseum zijn vanaf nu weer boekbaar via TicketBar.

Plaats een reactie