Italië weer open voor toeristen

Wie deze zomer naar Italië op vakantie wil gaan, die heeft groen licht van de Italiaanse overheid. Italië staat vanaf 3 juni reizen van en naar Italië weer toe. Ook kun je vanaf die dag weer vrij reizen door heel Italië. Na een lockdownperiode van bijna drie maanden kunnen toeristen weer naar Italië reizen. Wie deze zomer de Toren van Pisa wil omduwen of wil gaan windsurfen op het Gardameer, die kan zijn vakantie gaan boeken. Je moet wel even kijken hoe je in Italië komt, want vooralsnog hebben Duitsland, België en Oostenrijk hun grenzen nog dicht voor toeristisch verkeer. De kans is groot dat dit grensbeleid in de komende weken versoepeld wordt, maar zekerheid is er niet. De beste manier om naar Italië te reizen is per vliegtuig. KLM vliegt inmiddels alweer op Rome en Milaan. Als er meer behoefte ontstaat aan vliegtickets naar Italië, dan zullen andere plaatsen en luchtvaartmaatschappijen volgen. Voor Transavia is Italië bijvoorbeeld een belangrijke zomerbestemming.

Vanaf aanstaande maandag mogen musea en kerken in Italië weer open. Natuurlijk wel onder voorwaarden, want ook het land van de laars gaat stapsgewijs open. Wie de beroemde musea en geloofsgebouwen in Italië wil bezoeken, die zal moeten reserveren. De vraag is nog hoe het zit met de accommodaties en horeca. De restaurants mogen weer open zijn voor afhaal.

Er is wel een beperking: de grenzen gaan alleen open voor reizigers uit de Europese Unie en het Schengengebied. Toeristen van buiten Europa worden nog niet toegelaten.

Let op het reisadvies

Dat de Italianen zeggen van ‘kom maar’, dat betekent nog niet dat de Nederlandse overheid het daar mee eens is. Het officiële reisadvies voor Italië luidt nog steeds ‘Reis alleen als het noodzakelijk is naar Italië.’, oftewel code oranje. Houd het actuele reisadvies goed in de gaten. Kijk ook hoe reisorganisaties omgaan met een eventuele annulering of als je je reis toch af zou moeten breken als de omstandigheden veranderen.

Wil je wel gaan?

Een vraag die een ieder zich zou moeten stellen is ‘wil ik wel op vakantie naar het buitenland’. Dat de wereld nu anders is en dat er gevaren op de loer liggen die een paar maanden geleden niet bestonden, is een feit. Die risico’s zijn niet verdwenen.

1 gedachte over “Italië weer open voor toeristen”

  1. Hoop op snelle duidelijkheid van de Nederlandse overheid. Zelf zit ik niet
    te wachten om 2,5 uur in het vliegtuig met een mondkapje op naar Rome
    te gaan.

Plaats een reactie