Met Corendon naar Turkije deze zomer?

Kun je komende zomer weer genieten van een zomerse vakantie in Turkije? Als het aan Corendon ligt, wel. Deze reisorganisatie is volop bezig om het mogelijk te maken om de komende zomer een all-inclusive vakantie in Turkije te vieren. Natuurlijk zal de uitbraak van COVID-19 ervoor zorgen dat het een andere vakantie dan normaal wordt. Om de gezondheid van hun klanten zoveel mogelijk te beschermen probeert Corendon om zogenaamde coronavrij vakanties aan te bieden. Dat betekent in de praktijk dat je op corona getest wordt voor je mee mag reizen en dat de touroperator zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen neemt om eventuele bestemming te voorkomen.

Hiermee komt Corendon net op tijd om nog iets van het zomerseizoen mee te kunnen pikken. Komende maand start de beste reistijd voor Turkije en daarmee het hoogseizoen voor deze geliefde strandbestemming. Vooral aan de zuidelijke stranden, zoals bij Antalya, Side en Alanya, is het in juni prima vertoeven.

Coronaproof reizen

Om ervoor te zorgen dat het coronavirus zo weinig mogelijk kans krijgt, houdt Corendon de volledige regie in handen. Je vliegt vanuit Nederland met een Corendon-vliegtuig. Bij aankomst in Turkije word je met bussen van Corendon vervoert en je overnacht in een hotel van… je raadt het al… Corendon. Dat hotel wordt alleen maar op basis van all-inclusive aangeboden. Dat is nodig omdat je je vakantie in het resort moet vieren. Uitstapjes en excursies zijn niet mogelijk. Het is niet ieders manier van vakantie vieren, maar er zullen ongetwijfeld voldoende mensen zijn die liever een week of twee een vakantie in de Turkse zon vieren dan thuisblijven in Nederland.

UPDATE 15-05-2020: geen coronavrije reizen

Ongeveer anderhalve dag na het nieuws dat Cordendon coronavrije reizen aan wilde gaan bieden, kwam het bericht dat de reisorganisatie deze vorm van reizen op dit moment niet aan gaat bieden. De te gebruiken coronatests staan dermate onder discussie, dat Corendon besloten heeft om de coronavrije all-inclusive reizen voorlopig niet aan te bieden.

Plaats een reactie