6 tips om je vakantiehuis in te richten

Steeds meer mensen hebben een vakantiehuis in binnen of buitenland. Geweldig om een paar weken tijdens de vakantie door te kunnen brengen natuurlijk! Maar hoe zorg je er nu voor dat je een huis dat enkel sporadisch gebruikt wordt op de juiste manier inricht? We geven je een aantal praktische tips!

  1. Zorg voor een onderhoudsvrije vloer

Er zijn verschillende vloerbedekkingen te vinden die onderhoudsvrij zijn en hierdoor makkelijk en snel schoon te maken zijn wanneer je het huisje betreedt of verlaat. Denk bijvoorbeeld aan een laminaatvloer, een gietvloer of PVC-vloerbedekking. Waar je bij vloerbedekking als tegels vaak flink wat tijd kwijt bent aan een goede schoonmaakbeurt, heb je dat bij een onderhoudsvrije vloer in no-time geregeld! Kun je meteen lekker van je vakantie gaan genieten.

  1. Houd het eenvoudig en overzichtelijk

Waar je het woonhuis misschien vol decoratieve items en meubelstukken hebt staan, kun je een vakantiehuis beter eenvoudig en overzichtelijk inrichten. Het moet natuurlijk gezellig zijn, maar het is ook belangrijk dat er niet teveel onderdelen zijn die stof kunnen verzamelen. Kies dus voor een vrij strakke inrichting met decoratieve items die makkelijk schoon te houden zijn.

  1. Maak het comfortabel

Als er iets belangrijk is tijdens je vakantie is het wel het vinden van voldoende comfort: en dat begint natuurlijk in je vakantiehuis. Bespaar hierdoor dus niet op meubelstukken zoals een bank of eetkamerstoelen: zorg juist dat deze lekker comfortabel zijn zodat je jezelf even helemaal op kunt laden. Denk ook aan een goed bedframe en hoge kwaliteit matras!

  1. Richt in op het maximaal aantal gasten

Hoewel niet iedereen altijd van het vakantiehuis gebruik zal maken is het wel belangrijk om voldoende voorzieningen en ruimte te hebben voor het maximaal aantal gasten. Ga je regelmatig met zijn tweetjes op vakantie maar komen er ook wel eens kinderen of vrienden mee? Zorg dan dat iedereen een stoel, zitplek op de bank en een slaapplek heeft.

  1. Zorg voor elektrisch gemak

Hoewel je niet perse een wifi-verbinding aan hoeft te leggen, is het wel fijn om op een normale manier van handige elektrische apparaten gebruik te kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan apparaten als een wasmachine, een koffiezetapparaat en een magnetron. Zo geef je jezelf ook op vakantie het comfort en gemak dat je thuis ervaart!

  1. Houd het warm

Wanneer je een tijdje niet in je vakantiehuis verbleven hebt kan het al snel wat fris aanvoelen. Hoewel de verwarming in no-time voor een aangename temperatuur zorgt, is het ook wel fijn om wat andere mogelijkheden te hebben om jezelf tijdelijk even op te warmen. Zorg voor fijne kussens op banken en stoelen en leg vast wat fleecedekens klaar!

Plaats een reactie