5 redenen om een vakantie naar Bonaire te boeken

Afgelopen weekend heb ik een vakantie naar Bonaire geboekt. En dat terwijl ik net twee weken terug ben van dit zonovergoten eiland. Ik, die graag zoveel mogelijk van de wereld wil zien, vliegt voor het vierde jaar op rij naar dezelfde bestemming. De vraag ‘waarom weer Bonaire?’ is er eentje die mij de laatste tijd geregeld gevraagd wordt. Wie dit tot Caribisch Nederland behorende eiland een beetje kent, die zal mij waarschijnlijk beter begrijpen. Want vakantie betekent soms vooral relaxen, zonder dat dit betekent dat je helemaal geen ruk doet. Het mooie aan Bonaire is echter dat er geen waslijst aan bezienswaardigheden is die je af moet werken. De grootste attractie hier is de onderwaterwereld. Heerlijk snorkelen tussen de vissen en de schildpadden biedt zo enorm veel voldoening…!

Boven water is het altijd warm. Het tropische klimaat van Bonaire behoort tot de beste weertypes die je op vakantie kunt treffen. Het is vaak net wat te warm om superactief te doen en het is nooit te koud om heerlijk in de buitenlucht te vertoeven. Wat wil je nog meer? Je wordt bijna verplicht om echt vakantie te vieren!

Voor mij zijn dit de 5 redenen om (weer) naar Bonaire te gaan:

[1] Het weer

O, dat heerlijke weer van Bonaire: soms een bui, vaak een zonnetje en altijd tropisch warm. Ik zou prima in zo’n klimaat kunnen leven. In tegenstelling tot veel andere Caribische bestemmingen kent Bonaire amper een regenseizoen.

[2] De sfeer

Het eiland is relaxed. Ik bedoel: de mensen op het eiland zijn relaxed. Maar niet op een wijze dat men lui is. De bediening in de horeca is bijvoorbeeld vlot en gezellig. Je Amstel Bright wordt koel en op tijd afgeleverd aan je tafeltjes. In het verkeer is vrijwel niemand gestressed. Dat past niet bij dit eiland. Autorijden is daarom een makkie op deze bestemming die geen enkel stoplicht kent.

[3] De onderwaterwereld

Er gaat voor mij bijna geen dag voorbij zonder dat ik de onderwaterwereld van Bonaire bezoek. Met de gehuurde pick-up rijden we naar stranden zoals Donkey Beach, 1000 Steps, Salt Pier of Alice in Wonderland om te genieten van het leven dat zich onder de zeespiegel bevindt.

[4] Flamingo’s

Als je het over wilde dieren hebt dan zijn flamingo’s mijn favoriete vogels. Deze oranjeroze vogel komt op Bonaire volop in het wild voor. Het is zelfs het symbool van het eiland. Als ik een rondje over het eiland rijdt, met de auto of de fiets, dan kijk ik altijd of ik flamingo’s kan spotten. Vaak heb ik geluk. Afgelopen winter heb ik zelfs enorm veel flamingo’s gezien, waarschijnlijk omdat het regenseizoen er net op zat.

[5] Je hebt er alles wat je nodig hebt

Zon, zee, lekker weer, goede stranden, prima supermarkten en uitstekende horeca. Alle basisbehoeften zijn aanwezig op Bonaire. Je kunt je dagelijkse inkopen doen bij een soort van Albert Heijn: Van den Tweel. Officieel is dit geen AH, maar in de praktijk kun je hier dezelfde spullen kopen. Het is er door het importeren helaas wel duurder dan in Nederland.

En tot slot…

Wat enorm bijdraagt in het fijne gevoel dat ik op Bonaire heb is dat het er veilig is en we hier een prima plekje gevonden hebben dat we inmiddels als tweede thuis beschouwen: All Seasons Appartments.
Deze kleinschalige accommodatie is van Nederlandse eigenaren, die er alles aan doen om het je helemaal naar de zin te maken tijdens je vakantie.

Plaats een reactie