Rondreis Nieuw Zeeland

Rondreizen in Nieuw-Zeeland

Het staat op de bucketlist van velen, een lange reis naar Nieuw Zeeland. De redenen om Nieuw Zeeland te bezoeken zijn ontelbaar. Toch ga ik proberen om je een aantal tips en redenen te geven om één van de mooiste vakantielanden van de wereld te bezoeken.

Een rondreis door Nieuw Zeeland is makkelijk, de afstanden tussen de steden en dorpen zijn goed te overzien. Dat reizen kan vrij gemakkelijk met een betaalbare huurauto of met de vele (shuttle-)bussen die kris-kras over beide eilanden rijden. Een Camper geeft natuurlijk het ultieme gevoel van vrijheid.

Camper reizen in Nieuw Zeeland

De meeste reizigers voor Nieuw Zeeland huren bij aankomst een camper. Deze kun je in praktisch alle soorten en maten huren. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit voor een kleine twee-persoonscamper. Daarmee ben je wendbaar en kom je op plekken waar een grote en dus zware camper lastig kan komen. Vergeet ook niet dat je in Nieuw-Zeeland aan de andere kant van de weg rijdt. Dus alles zit rechts in plaats van links in je auto. Vooral de eerste paar dagen is dat goed oppassen.

Bijzondere accommodaties in Nieuw Zeeland

Het gave van Nieuw Zeeland is dat je op de mooiste plekken kunt overnachten. De meeste accommodaties zijn kleinschalig en zeer familiair. De gastvrijheid is in Nieuw Zeeland ongekend. Voor je het weet drink je samen met je gastheer of -vrouw een lekker biertje of een glas Nieuw Zeelandse wijn.

Een vakantie naar Nieuw Zeeland is een actieve vakantie

Er is veel te zien en te doen, maar om de mooiste dingen te zien moet je ook wat doen. Wat dacht je van een wandeling door een actief vulkaangebied. De Tongariro Crossing is een wandeling van zeker een dag waarbij in het begin even stevig wordt geklommen.Éénmaal boven loop je tussen de smaragdgroene zwavelmeren en uit allerlei hoeken en gaten komt stoom te voorschijn. Een waanzinnige ervaring.

Dolfijnen en walvissen laten zich maar al te graag zien in het Abel Tasman National park in het noorden van het zuider-eiland. De wandelroute is waanzinnig en omdat het grotendeels vlak is niet zwaar. Je kunt de volledige route in meerdere dagen lopen of je laat je halverwege door een veerpont speciaal voor wandelaars afzetten.

Een andere uitdaging is de vierdaagse wandeling door de Milford Sound. Waarbij je van hut-naar-hut loopt en je samen met een begrensd aantal andere wandelaars geniet van de ongerepte natuur. Aan het eind van de wandeling wacht je beloning. Je bent dan aangekomen in de Milford Sound.

© foto van skeeze via Pixabay

Plaats een reactie