Pas op bij het boeken van vlucht en hotel deals

Een paar dagen geleden was ik opzoek naar een ticket voor Wenen. Komt wel vaker voor want Oostenrijk is zo’n beetje mijn tweede “heimat”. Normaal gesproken boek ik direct bij de KLM maar er is wat concurrentie op de route gekomen dus dacht ik laat ik een een beetje shoppen.

Ik kwam op op de website van een niet nader te noemen ticket bemiddelaar en zag een scherpe KLM aanbieding. Dus is in de pocket en geen gedram met bagage regels en ander gedoe. Bovendien krijg je bij KLM nog een kop koffie en een plakje cake.

Ik zou om 6.50 vertrekken vanaf Amsterdam en in minder dan 2 uur weer in Wenen uitstappen.  Drie dagen later vertrek ik weer vanuit Wenen om 19.55 en weer 2 uur later ben ik weer in Amsterdam. So far so good. Niks aan het handje gewoon een goede deal.

De ticket bemiddelaar biedt bij het boeken een leuke korting aan als je ook een hotel bij ze boekt. Dus ik druk op de knop  “Toon prijs incl. hotel.  En voilà binnen een paar tellen tientallen scherpe aanbiedingen op het scherm met leuke hotels. Als klap op de vuurpijl ook nog eens 40 euro korting.

Goed opletten anders boek je een andere vlucht

Ik lees wat door en druk bijna op de reserveer nu knop.  lees goed. Bijna. Want tot mijn stomme verbazing heeft de ticket boer de tijden van mijn ticket aangepast.  ik vertrek namelijk niet meer om 19.55 uit Wenen maar om 6.50 dat is verdorie 13 uur!!! eerder dan de bedoeling is.

Bovendien is in dit voorbeeld de ticketprijs ook in eens duurder.  Met andere woorden je wordt twee keer ge…..

Wie niet goed oplet boekt dus wel en is vervolgens zwaar te pineut wat om boeken is tegenwoordig net zo duur als een nieuw ticket.

Mag dit eigenlijk wel. Ik schaar dit namelijk toch wel redelijk onder de noemer de klant belazeren.  Je moet tussen alle getoonde informatie namelijk wel heel goed opletten of de eerder gekozen vluchttijden nog wel kloppen.

LET op!  Dit tref je niet op de site van KLM aan, maar op de site van een niet nader te noemen ticket bemiddelaar.

Moraal van dit verhaal en een waarschuwing voor iedereen die wel eens online ticket + hotelovernachtingen boekt. Check je vluchtgegevens goed en vergelijk ook de prijzen goed. Want een voordeeltje is deze aanbieding zeker niet.

 

Plaats een reactie