Winkelen in Brugge

Brugge is een prachtige middeleeuwse stad gelegen in het noordwesten van België. Het gehele historisch centrum is opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Behalve tal van culturele bezienswaardigheden zoals het Belfort, vele musea, het stadhuis en tal van leuke pleinen is het ook heerlijk winkelen in Brugge. Naast een groot aanbod aan modewinkels vind je in Brugge opvallend veel bierspeciaalzaken, antiekwinkels en chocolaterieën.

De leukste straatjes

In het centrum van Brugge zijn er eigenlijk maar twee grote winkelstraten. Aan de Zuidzandstraat vind je veel kledingwinkels, schoenenwinkels en een aantal juweliers. De andere winkelstraat is de Steenstraat waar tevens veel kleding- en schoenenwinkels zitten. Ook vind je hier een aantal goede boekenwinkels. Naast deze grote winkelstraten zijn er tal van andere straten waar je leuke winkeltjes, boetiekjes en grote warenhuizen vindt. De Gentpoortstraat, Smedenstraat, Katelijnestraat en de Grote Markt zijn hier goede voorbeelden van.
Op het gebied van kleding zijn er in Brugge een hoop exclusieve winkels te vinden. Een absolute topper is toch wel Villa Maria, dit is tevens de grootste winkel van de stad die je vindt aan de Gistelsteenweg.

Ben je op zoek naar koopjes? Bezoek Brugge dan in januari of in juli wanneer de uitverkoop gehouden wordt en de kortingen flink op kunnen lopen. In de meeste winkels worden tijdens deze twee maanden veel artikelen voor de helft van de prijs van de hand gedaan.

Wanneer je uitgeshopt bent is het natuurlijk fijn om even een drankje te doen op één van de vele terrassen of in één van de leuke kroegjes. Het oudste café in Brugge is Herberg Vlissinghe waar het vooral in de middeleeuwse gelagkamer erg gemoedelijk aandoet. Een ander begrip in Brugge is Café de Bierboom; een echte aanrader voor de liefhebber van speciaalbieren. Aan de Eiermarkt en de nabijgelegen Grote Markt vind je ook legio cafés, restaurants en gezellige taveernes.

Plaats een reactie