De beste zonbestemmingen in februari

De winter lijkt in Nederland even ver weg te zijn. Voor de komende dagen wordt er zelfs lente-achtig weer voorspelt. Voor de maand februari mogen we dan ook echt niet te klagen hebben over het weer. Maar het kan altijd beter. Voor de zonliefhebber die het liefste te maken heeft met zomerse temperaturen van 25 graden is Nederland voorlopig echt nog te koel. Wie het vliegtuig instapt die kan naar verschillende zonbestemmingen vliegen waar het wel perfect zomerweer is. Zeker met de krokusvakanties voor de deur is het goed te weten waar je in februari lekker op winterzonvakantie kunt gaan.

Caribisch Nederland

Op dit moment is het in Caribisch Nederland prima vertoeven. Op het eiland Bonaire schijnt de zon deze weken uitbundig en liggen de middagtemperaturen rond de 30 graden Celsius. De kans op regen is vrij klein en de aanwezige passaatwind zorgt voor enige zeer welkome verkoeling. Datzelfde geldt voor de buureilanden Aruba en Curaçao, die overigens niet tot Caribisch Nederland behoren. Wie geluk heeft die vindt nog een plekje in het vliegtuig richting deze tropische bestemmingen, want vakanties naar Aruba en Curaçao zijn in deze periode erg in trek!

Andere Caribische bestemmingen

Op dit moment is het droogste seizoen aangebroken in de Caraïben. Dat betekent dat het ook op de andere Caraïbische eilanden zeer aangenaam is om een vakantie door te brengen aan het strand. Denk hierbij aan droombestemmingen zoals de Dominicaanse Republiek, Jamaica of minder bekende bestemmingen zoals Martinique en Guadeloupe. Dankzij Air France kun je daar via Parijs gemakkelijk naartoe vliegen.

Het zuiden van Afrika

In Zuid-Afrika is het momenteel hoogzomer. Dat maakt dit een uitstekende reisperiode om de Kaapregio te gaan ontdekken. De grootste drukte is hier net achter de rug, maar het mooie weer is gebleven. In elf uur tijd kun je naar Kaapstad vliegen en van daaruit het Kaaps schiereiland ontdekken of de beste wijnen gaan ontdekken.

Azië

Voor veel landen in het Verre Oosten geldt dat het regenseizoen inmiddels voorbij is en dit misschien wel de beste reistijd is voor een aantal landen in die regio. Denk hierbij aan populaire bestemmingen zoals Thailand, Maleisië of de Filippijnen, maar ook aan bijvoorbeeld Loas of Cambodja. Wie een topbestemming als Phuket op zijn mooist wil beleven die moet eigenlijk nu in het vliegtuig stappen richting deze prachtige Thaise provincie.

De Golfregio

Februari is in de Golfregio (o.a. Oman, Qatar, Dubai en Abu Dhabi) het winterseizoen. Daar bof je mee, want in de zomer kan het er verzengend heet worden. Daarom kiezen heel veel mensen ervoor om juist in de winter naar deze regio te vliegen. Een echte topper is natuurlijk Dubai, maar kijk ook eens naar de andere bestemmingen die je hier kunt bezoeken.

Meer inspiratie?

Wil je meer inspiratie hebben voor een zonvakantie in februari? Kijk dan eens op zonkalender.nl. Deze site heeft een overzicht gemaakt van de beste zonbestemmingen in februari.

Plaats een reactie