Vanaf mei is Venetië niet meer gratis te bezoeken

Vanaf mei betalen bezoekers van de populaire lagunestad Venetië een toegangsprijs. Deze entree is afhankelijk van het seizoen en de dag dat het bezoek plaats vindt. De gemeenteraad van de stad beslist volgende week of deze extra bezoekers belasting wordt ingevoerd.

Bezoek je de stad met haar beroemde kanalen op een doordeweekse dag dan betaal je een bedrag van ongeveer 3 euro. Een bezoek in de drukke vakantiemaanden in een weekend kan aardig in de papieren lopen. De prijs voor een bezoek stijgt dan al snel naar 10 euro per persoon.

Venetië is te druk

Het is erg druk in Venetië, volgend de burgemeester zijn de entreegelden geen boete of een straf alleen wil men met de opbrengsten de stad beter onderhouden. De vele duizenden bezoekers maken er met zijn allen namelijk best een bende van. Deze rommel wordt nu op de kosten van de inwoners van het stadje iedere dag opgeruimd.  Tevens wil de burgemeester met deze oplossing de bezoekersstromen beter reguleren. Er zijn namelijk dagen dat er meer dan 130.000 bezoekers per dag!!!  De stad bezoeken.

De entreebijdrage levert de stad op jaarbasis ongeveer 50 miljoen euro op. De gemeenteraad heeft beloofd om te controleren of het geld ook wordt gebruikt voor het optimaliseren van het toerisme in de stad en het onderhoud.

 

Plaats een reactie