Jaaroverzicht vakantie blog 2018

Iedereen doet het en waarom zouden wij van paginablog.nl dan overslaan? Normaal gesproken gaan we onze eigen weg en wijken we af van gebaande paden. We zijn een tikkeltje eigenwijs en hebben een eigen mening. Maar de jaar overzichtjes zijn gewoon leuk om te lezen.

Het jaar 2018 op reisgebied

Onze redactie zag dit jaar weer heel wat landen de revue passeren, Japan, Korea, Mallorca, Oostenrijk, Duitsland, Dubai en natuurlijk de nodige bestemmingen in Nederland.  We schreven dit jaar niet heel veel berichten (27). Dat komt mede doordat we alle drie super druk zijn en paginablog een hobby is.

Het best gelezen bericht van 2018 is het bericht dat de zomervakantie in 2019 wel eens een stuk duurder kan gaan worden. Hotelprijzen worden duurder, vluchten worden duurder en als klap op de vuurpijl voert de overheid in 2019 weer een vliegticketbelasting in. Want belasting = goed voor het milieu. (ik zie het anders, ik ben dan ook geen politicus)

Het bericht over de visumplicht in de Turkije wist ook de nodige lezers te boeien. Logisch want blijkbaar vergeten nog veel reizigers een visum aan te vragen.

Op drie in ons lijstje staat een bericht over de vluchten naar Mallorca met een A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Sinds kort wordt dit mega toestel ook ingezet als chartertoestel voor de aanbieders van goedkope vakanties naar Mallorca.

Fooien, coperto en bekeuringen.

Paginablog bestaat al zeker meer dan 10 jaar, op de site staan meer dan 3.900 artikelen over vakanties. Een prachtige bron van informatie dus. één van de berichten die het meest is bekeken in 2018 is al ruim 8 jaar oud. Het klimaat in de Baltische staten is voor heel wat mensen dit jaar belangrijk geweest.

Veel van onze bezoekers zochten ook naar fooien. Want het is namelijk in bijna ieder land wel anders.  Ook vroegen onze bezoekers zich af of coperto een fooi is, in het artikel over coperto leggen we  je uit dat het dat niet is, wat het wel is kun je zelf lezen in het artikel.

Ook een kamermeisje krijgt tegenwoordig een fooi Dat weten de 10.000 lezers van dit bericht in ieder geval nu wel.

Blijkbaar kregen ook een kleine 5.000 bezoekers van paginablog te maken met een vervelende brief uit Duitsland. De informatieve pagina over snelheidscontroles in Duitsland werd namelijk wel erg vaak bezocht dit jaar. De piek lag trouwens in september toen iedereen weer terug is van vakantie en de boetes binnendruppelen.

Wat gaan we doen in 2019

Gewoon zo door als we 2018 hebben gedaan, we nemen geen blad voor de mond. Brengen je op de hoogte van vakantienieuwtjes waar anderen niet over willen schrijven. We blijven kritisch op alles wat te maken heeft met reizen en blijven je veel handige reistips en handige websites geven. we doen ons best om in 2019 wat meer berichten te plaatsen al kan ik dat natuurlijk niet beloven.

Namens de redactie van paginablog wensen we onze (trouwe)lezers dan ook een heel voorspoedig en vooral reislustig 2019.

Plaats een reactie