Met een airbus A380 naar Mallorca of Rhodos?

Veel vakantiegangers staan momenteel een beetje verbaasd te kijken. Dit jaar vliegt de reis aanbieder Thomas Cook namelijk met een gecharterde airbus A380 (het grootste passagiersvliegtuig ter wereld) tussen de bekende vakantie-eilanden in de Middellandse Zee. Zoals Rhodos, Mallorca en Cyprus.

Tijdens de zomermaanden is het aanbod aan vliegreizen tegenwoordig zo groot dat veel luchtvaartmaatschappijen al toestellen uit Zuid-Amerika halen. Daar ia het op dit moment winter is en de vraag naar vakantievluchten dus lager dan normaal.

Het is geen geheim dat bijvoorbeeld Transavia in de zomerperiode vliegtuigen huurt van GOL een Braziliaanse low-cost maatschappij. Deze toestellen kun je herkennen aan de oranje wingtips.

Tweedehands A380

De A380 van Hifly is een tweedehandsje van Singapore Airlines. Het was ooit de zesde A380 die rond de wereld vloog. Sinds eind juli pendelt het toestel tussen de vakantie eilanden en de steden Oslo en Copenhagen.  Het toestel kwam goed van pas toen vorig week zondag het computer systeem van de luchthaven van Rhodos niet meer werkte. Daardoor vielen tientallen vluchten uit en enkele honderden reizigers zaten daardoor urenlang vast op de luchthaven. Het toestel van HiFly is ook nog eens prettig voor de reiziger. Er zijn 399 zitplaatsen in de ecomomy class. en dat geeft aan dat de beenruimte meer dan voldoende is. Of dat zo blijft is nog maar de vraag.

Opvallende verschijning

Het imposante toestel valt trouwens ook goed op tussen al die kleine vakantievliegers. De romp van het toestel is namelijk turquoise geschilderd. Daarmee vraagt de airline aandacht voor het afsterven de koraalriffen.

Wil je weten waar het toestel op dit moment is? Volg het dan op [bl id=”5413″]Flightradar24,[/bl] de code van het toestel is 9H-MIP.

Plaats een reactie