Zomervakantie 2019 een stuk duurder

Slecht nieuws, want je vakantie in 2019 kon wel eens een stuk duurder worden. Het gaat goed in Europa en in combinatie met een hoge olieprijs (dus dure kerosine) stijgen de prijzen van veel producten. Ook vakanties worden dus in 2019 een stuk duurder.

De financiële experts rekenen nu al met een stijging van 2,6 tot 3,7 procent. Voor Nederlandse toeristen kan het zelfs nog duurder uitvallen omdat de overheid graag een graantje mee pikt van een betere economie en een hoger bestedingspatroon.

De experts verwachten vooral bij verre reizen naar bijvoorbeeld India, Nieuw Zeeland, Noorwegen en Chili een flinke stijging van maar liefst 7 procent. Dat zit dan voornamelijk in de hogere ticketprijs.

De Prijzen stijgen ook bij de hotels

De hogere ticketprijs wordt voornamelijk bepaald door de stijgende prijs van olie, personeelskosten en landingsrechten. Ook hotels worden in het komende jaar duurder. Gemiddeld denkt men dat de prijs van een hotelkamer met 5 procent zal stijgen. Ook hier speelt de betere economie een rol en profiteren de hotels graag ook mee van de betere tijden. Tevens investeren de hotelketens nog steeds in nieuwe hotels en nieuwe concepten aangezien de vraag naar hotelbedden nog steeds groot is en groter lijkt te gaan worden.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Global Business Travel Association in samenwerking met één van de grootste reisbureaus voor zakenreizigers Carlson-Wagonlit. Het maakt deel uit van een jaarlijks terugkerend rapport over de toekomst van het toerisme overal in de wereld.

Plaats een reactie