World Wai Kru Muay Thai Ceremony 2018

Thaiboksen is één van de meest geliefde sporten in Thailand. Ook bij internationale bezoekers is deze eeuwenoude vechtsport een populaire activiteit om te bezoeken. Deze maand staat de Thaise bokskunst in de schijnwerpers door de World Wai Kru Muay Thai Ceremony 2018 op 16 en 17 maart. Muay Thai boksers maar ook liefhebbers van over heel de wereld kunnen deelnemen aan deze bijzondere ceremonie in de eeuwenoude stad Ayutthaya.

De historische stad Ayutthaya is de thuisbasis van de jaarlijkse World Wai Kru Muay Thai ceremonie tijdens het Miracle Muay Thai Festival. De ceremonie is voor vele beoefenaars van de oude Thaise bokskunst een belangrijke datum. Muay Thai boksers van over heel de wereld brengen een bezoek aan Ayutthaya om hun respect te betuigen aan de leermeesters en om hun eer te tonen aan Muay Thai-held Nai Khanom Tom.

Naast de ceremonie vinden er vele andere activiteiten tijdens het evenement plaats, zo vind je er Thais streetfood, Muay Thai materialen, uitvoeringen van de Thaise bokskunst en demonstraties van Thaise ambachten, zoals tatoeëren volgens de Yantra-stijl en het smeden van Aranyik zwaarden. Maar ook de stad Ayutthaya is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Op nog geen 100 kilometer van Bangkok ligt de tempelstad van Thailand, ideaal om op de fiets te verkennen.  Bij vele Nederlanders is Ayutthaya vooral bekend door het programma Wie is de Mol – seizoen 7 waar de kandidaten de Boeddhistische tempel Wat Chai Watthanaram bezochten. Ayutthaya is, mede door de ligging, een ideale stop voor een reis naar het Noorden van Thailand.

Plaats een reactie